AKTUELNO

38.Valjevski Jazz festival biće održan u velikoj sali Centra za kulturu od 17.do 19.novembra.

Prepoznatljiva i imperativna ideja očuvanja tradicije, uz udruženi koncept svetskih džez festivala, poslednjih godina puni gledalište i čini Valjevo centrom ove vrste događaja u regionu. Tako će, najavljuju organizatori biti i sada, uz ekskluzivnog gosta iz inostranstva.

Foto: Ustupljene fotografije/Peter Purgar

- Tradicionalno, prvo veče (četvrtak) je “Veče valjevskog džeza”, a nastupiće Nina Kolarić i Lazar Avramović duo, Pilot blues band, ABV bend, Blue train band, Mehanički balet, Musical doctors i Midnight buzz. U petak, 18. novembra, publici će se predstaviti BIG bend RTS sa solistom Stjepkom Gutom, jednim od najpriznatijih svetskih solista na trubi, kao i Nenad Vasilić trio. Veče 19. novembra učiniće izuzetnim još dva trija: Vladimira Samardžića, uz ekskluzivnu “live” promociju aktuelnog autorskog albuma, i virtuoznog gitariste Vlatka Stefanovskog. Ove godine imamo i veoma ekskluzivnog gosta, može se reći svetsku jazz atrakciju - iz Pariza dolazi Mokhtar Samba. Harizmatični muzičar će izvesti svoj autorski “African Jazz Project” i predstaviti svoj poslednji album, koji promoviše širom sveta na prestižnim pozornicama - najavljuje umetnički direktor festivala Milan Đurđević.

Foto: Ustupljene fotografije/Željka Dimić

Foto: Promo/Ustupljene fotografije

Foto: Promo/Ustupljene fotografije

Uz moto "New Jazz moment", koji poslednjih godina opisuje novo ruho jedne od najstarijih džez manifestacija u regionu, ove godine su organizatori dodali i simbolično "Vreme za buđenje". Cene karata su, ako se uzme u obzir ekskluzivnost gostiju, simbolične. U duhu tradicije festivala, za veče valjevskih grupa ulaz je besplatan, pojedinačna ulaznica za 18. i 19.novembar je 600, a komplet karata za oba dana programa je 1000 dinara. Karte su u prodaji, a svi koncerti počinju u 20 časova. 

Foto: Promo/Ustupljene fotografije

Foto: Promo/Ustupljene fotografije

Autor: Pink.rs