AKTUELNO

Ostavili jak utisak!

Četvrti bend koji se večeras predstavio žiriju i publici bio je ''Primal''. Oni su izveli svoju autorsku pesmu ''Život'' na kojoj su radili sedam dana, kao i obradu pesama ''Mia bella signorina'' i ''Riders on the storm''. Članovi žirija koji čine: Bebi Dol, Srđan Žika Todorović, Sajsi MC, Kiki Lesendrić i Nikola Jovanović prokomentarisali su njihov večerašnji nastup.

Foto: Foto/InstaTV

- Autorska stvar je najslabila do sada, mada je zvuk sintisajzera bio dobar. Uživao sam zaista, svaka čast! Posebna pohvala za gitaristu. Gde nađoste Kneza, pa ovo je rock n roll bend - rekao je Žika Todorović.

Foto: Foto/InstaTV

- Posle Nikole se čovek zaista zamisli, za Nikolu nemam reči, takva jedna analiza. Šta je vezivno tkivo između vaše prve tri pesme? Vi treba da iskoristite okolnosti kakve mi nismo mogli ni da sanjam. Za nas su mislili da smo mi nekan čudna generacija. Mi smo dobili ugled, bili smo dosta mladi i dosta smo naučili. Oderdite ko je za šta! Uzmite vaše vreme, požurite, ali polako - poručila je Bebi Dol.

Foto: Foto/InstaTV

- S takvom ste lakoćom odsvirali Doors-e. Kao da je vaša pesma. Autorska pesma čini mi se da je pevač bio malo nesiguran oko teksta. Minus bih vam dala samo zbog nesigurnosti, mogli ste reči da izmislite, nesigurnost ne sme da se primeti - rekla je Sajsi MC.

Foto: Foto/InstaTV

Projekat na kojem je Željko Mitrović radio deset godina, ima za cilj da afirmiše mlade umetnike i promoviše kvalitetan zvuk, ali i da sve talentovane mlade ljude podstakne da se vrate pop i rok muzici, ali i nekada popularnom sviranju u garažama. Ono što će dodatno popularizovati ovaj projekat jeste interaktivnost - gledaoci će putem kreiranja naloga na sajtu InstaTV.rs moći da glasaju za svoje omiljene takmičare i utiču na ishod takmičenja, ali i da prate program Insta TV-a. Prva sezona talent šou programa „Prvi bendi Srbije“ trajaće četiri meseca, u okviru kojih će 36 muzičara, pevača i plesača svake nedelje formirati šest bendova od po šest članova, i imati radionice, probe i nastupe. Takmičari imaju i mentore koji će im pomagati u pripremi nastupa, a za sve učesnike obezbeđeni su najsavremeniji muzički instrumenti koji će im biti na raspolaganju. Svih sedam dana spremali su se za šou, kada će pred publikom svirati i cover i autorsku pesmu, za koju će se glasati, a bend sa najboljim rezultatima biće nedeljni pobednik.

Autor: M.K.