AKTUELNO

Gotovo svi članovi žirija bili su oduševljeni autorskom pesmom ovog benda!

Drugi bend koji se večeras predstavio žiriju i publici bio je ''Pokvareno ćebe''. Oni su izveli svoju autorsku pesmu ''Znaj da te volim'' na kojoj su radili sedam dana, kao i obradu pesama ''Samo teraj ti po svome'' i ''Maska za bal''. Članovi žirija koji čine: Bebi Dol, Srđan Žika Todorović, Sajsi MC, Kiki Lesendrić i Nikola Jovanović prokomentarisali su njihov večerašnji nastup.

Foto: Foto/InstaTV

- Sve je super, ja bih se skoncentrisala na autorsku pesmu. Meni se svidelo, našoj sceni nedostaje taj ''sweet hard rock metal''. Iako nisam fan hard rocka, to ide s godinama kao pihtije, posle 40. godine to ljudi počnu da vole. Bravo! - rekla je Sajsi MC.

Foto: Foto/InstaTV

- Neću da zvučim kao stroga profesorka klavira, ali verujem da ste negde čuli nekad moju pesmu. Kad tražite saradnju publike, morate već da je imate, morate da dovedete publiku, jer to je mesto gde vi dobijate na vremenu. Imam jako veliku brigu kad vas slušam. Bez foliranja na pozornici. Imam predlog da proverite intonacije s pevačima, devojka kao da se muči, kao da je grlo zategnuto - poručila je Bebi Dol, a između nje i Nikole Jovanovića došlo je do neslaganja, pa su se sve vreme tokom komentarisanja prekidali.

Foto: Foto/InstaTV

- U ovom trenutku svako ima priliku da ima na desetine hiljade pregleda sa autorskim pesmama. Da je ovo bila pesma za neki film ili seriju, sigurno bi dobro prošla. Nemojte da se gušite u roku, dajte šansu tržištu - rekao je Nikola.

Foto: Foto/InstaTV

- Autorska pesma je bolja nego kod prvog benda. Bubnjar je razvalio! Svaka čast! Basistkinja odlično svira, pokaži se, izađi napolje, super ste - poručio je Žika Todorović.

Foto: Foto/InstaTV

Projekat na kojem je Željko Mitrović radio deset godina, ima za cilj da afirmiše mlade umetnike i promoviše kvalitetan zvuk, ali i da sve talentovane mlade ljude podstakne da se vrate pop i rok muzici, ali i nekada popularnom sviranju u garažama. Ono što će dodatno popularizovati ovaj projekat jeste interaktivnost - gledaoci će putem kreiranja naloga na sajtu InstaTV.rs moći da glasaju za svoje omiljene takmičare i utiču na ishod takmičenja, ali i da prate program Insta TV-a. Prva sezona talent šou programa „Prvi bendi Srbije“ trajaće četiri meseca, u okviru kojih će 36 muzičara, pevača i plesača svake nedelje formirati šest bendova od po šest članova, i imati radionice, probe i nastupe. Takmičari imaju i mentore koji će im pomagati u pripremi nastupa, a za sve učesnike obezbeđeni su najsavremeniji muzički instrumenti koji će im biti na raspolaganju. Svih sedam dana spremali su se za šou, kada će pred publikom svirati i cover i autorsku pesmu, za koju će se glasati, a bend sa najboljim rezultatima biće nedeljni pobednik.

Autor: M.K.