AKTUELNO

Prošlo je samo tri dana od početka novog i potpuno drugačijeg talent šou programa „Prvi bend Srbije“ na Insta TV, a gledaoci su već oduševljeni učesnicima i konceptom ovog muzičkog takmičenja.

Reakcije publike su fenomenalne – što samo dodatno ide u prilog činjenici da su ljudi željni kvalitetnog pop i rok zvuka, koji ovo takmičenje i promoviše.

Od petka pa do sad, takmičari su imali priliku da se naviknu na prostor u kom će živeti, da se upoznaju bolje i da počnu da vežbaju za nastupe od kojih im zavisi dalji tok takmičenja, a Željko Mitrović ih je danas posetio – i ne samo da im donese poklone, već da im saopšti pravila takmičenja koje je od danas zvanično počelo.

Foto: Promo

- Vi se od danas takmičite i takmičenje funkcioniše na sledeći način: imaćemo dve vrste, odnosno dve kategorije takmičenja. Takmičiće se bendovi i takmičiće se pojedinci. Bendovi se takmiče tako što na nedeljnom nastupu žiri glasa za svaki bend, poeni su od jedan do deset i bend koji bude imao najviše poena je pobednik. Taj bend dobija veliku novčanu nagradu, koju može ovde da troši. Dakle, ponedeljkom, pored budžeta, dobiće i tu nagradu. Što se tiče pojedinaca, od danas će na svim našim platformama gledaoci glasati. Glasovi se sabiraju do kraja šou programa. Na kraju, posle 17 nedelja u finalnoj emisiji, onih šest učesnika koji budu imali najviše glasova su pobedili. Ali glasanje se vrši na sledeći način: svako može glasati za jednu od sedam kategorija. Gledalac može da ponedeljkom da glasa za bubnjara, utorkom za neku drugu kategoriju, na primer gitaristi; sredom za basiste i tako dalje. Ne mogu se ponavljati i niko ne može da zloupotrebi da više puta glasa i da ceo dan klikće. Jedan gledalac može glasati samo jednom. Za sedam dana, može glasati sedam puta, ali za sedam različitih kategorija. U 17. nedelji ćemo dobiti praktično iz sedam kategorija sedam najboljih, i to ćemo zvati pobedničkim bendom. Pobednički bend je onaj koji je formiran od pojedinaca koji su dobili najviše glasova – rekao je Željko.

Foto: Jelena Simonović

Vlasnik Pink Media Group saopštio je takmičarima i lepe vesti – da su reakcije publike odlične i da je od pristiglih komentara koji se emituju tokom uključenja više od 97% pozitivno.Učesnici su se već podelili u bendove i odmah nakon Željkovog odlaska počeli sa probama za večerašnje nastupe, ali gledaoce najveći spektakl očekuje u nedelju, kada će se šest bendova naći pred žirijem koji će ocenjivati koliko su uspešno spremili jednu cover i jednu autorsku pesmu. Koji bend će osvojiti naklonost žirija, ali i publike, saznaćete ako ostanete uz najbolji muzički talent šou program „Prvi bend Srbije“ na Insta TV!

Autor: Pink.rs