AKTUELNO

Poznati glumac, koji je prošlog meseca postao državljanin Republike Srbije, danas je svojim dolaskom napravio pravi haos u samom centru Beograda.

Britanski glumac Rejf Fajns prvi put je Srbiju posetio pre skoro deset godina, kada je tragao za adekvatnim lokacijama za film "Koriolan", svoj prvi rediteljski projekat koji je sniman na Kalemegdanu i u Narodnoj skupštini. Fajns sada ponovo boravi u srpskoj prestonici, gde radi na svom novom projektu.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Scene za novi film "Ruska reč", koji je posvećen životu čuvenog tatarskog baletana Rudolfa Nurejeva, jednog od prvih emigranata iz Sovjetskog Saveza koji je potražio azil u Fransuskoj, Fajns je snimao danas. Ovaj planetarno popularni glumac, ali i reditelj snimao je scene u samom centru Beograda, tačnije ispred Narodnog pozorišta koje je za potrebe filma preimenovano u "Pozorište na Jelisejskim poljima" kako bi se dočarala radnja filma koja se odvija u Parizu 1961. godine. Upravo ispred Narodnog pozorišta naš paparaco je uslikao Fajnsa.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Zbog višečlane ekipe koja je bila angažovana na snimanju, ali i brojnih fanova koji su prepoznali poznatog glumca, saobraćaj u ulici Vase Čarapića bio je otežan, budući da su se svi sjatili kako bi uživo videli Fajnsa i prisustvovali snimanju njegovog novog filma.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Inače, Rejf je pre mesec dana zvanično postao državljanin Republike Srbije, dobivši državljanstvo i pasoš. Tada je premijerka Ana Brnabić istakla kako ovaj glumac skoro deset godina često posećuje Srbiju i Beograd, koji promoviše na najbolji mogući način, što je bio dovoljan razlog da mu se učini ovakva počast.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

- Kroz svoj umetnički rad, ali i poslovne aktivnosti, nesebično je promovisao Srbiju, naše lokacije, filmske produkcijske kapacitete i ljude, kao profesionalce i kao prijatelje. Od početka mu se dopao, kako je sam govorio, duh Beograda u čijoj je arhitekturi upisana bogata istorija i energija ljudi i države koji su bili uvek spremni da pomognu, što ga je posebno inspirisalo. Postao je iskreni prijatelj i promoter naše zemlje i time nesumnjivo zaslužio počasno državljanstvo - izjavila je tada Brnabić.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Pink.rs

#Beograd

#Film

#Rejf Fajns

#glumac

'