AKTUELNO

Banda Admira Arnautovića zvanog Šmrk, koji je uhapšen, je nedavno u centru Sarajeva napala policiju, a potom su iz automobila izvukli Eldina Mulića kojeg su brutalno pretukli.

Mulić je sa teškim povredama završio na KCUS-u, Šmrk se predao policiji, ali iz Tužilaštva Kantona Sarajevo je naređeno da ga puste na slobodu, piše portal Istraga.ba.

Admir Arnautović Šmrk, ranije osuđivani narko diler, jedan je od menadžera pevača Jale Brata i Bube Korelija.

Šmrk je bio prisutan i na njihovom koncertu “Born in Ghetto”, gde se pojavio na bini odakle je pivom posipao publiku, i kako se može videti na navodnom snimku, pretio nepoznatoj osobi. Nakon koncerta, ipak, nije bilo nikakvog obračuna.

Foto: Instagram.com/bubacorelli

Ipak, sutradan je na Skenderiji, došlo do sukoba. Eldin Mulić je, navodno, iz gasnog pištolja pucao u pravcu u kojem je bio Admir Arnautović Šmrk. Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo su intervenisali i odmah priveli Mulića kojeg su držali u policijskom automobilu.Tada se pojavljuje grupa muškaraca sa Admirom Arnautovićem Šmrkom na čelu i iz policijskog automobila izvlači Mulića. Prilikom napada na njihov automobil, policajci su pobegli, a Šmrkova grupa je brutalno pretukla Mulića.

Ubrzo nakon napada na policijski automobil, na mestu događaja su se pojavili pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo.Admir Arnautović Šmrk se, kako piše Noviglas.info, sam predao. Policija ga ja privela u službene prostorije i odmah je o svemu obavešteno Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

“Situacija nije bila jasna, pa je naređeno da se pusti”, rekli su za Istraga.ba u Tužilaštvu Kantona Sarajevo.Šmrk se, tako, odmah našao na slobodi. Ali tužiteljka Džinović je, zato, naredila hapšenje Eldina Mulića.

“Dana 14.08.2022.godine u 13.50 sati policijski službenici PU Centar su, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti), lišili slobode lice E.M. rođen 1989.godine iz Sarajeva. O događaju je obavešten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, pod čijim nadzorom, policijski službenici nastavljaju dalji rad na rasvetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za izvršenje ovog krivičnog dela”, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

O Šmrkovom napadu na policijski automobil, ni MUP KS niti Tužilaštvo Kantona Sarajevo se nisu oglašavali.

U međuvremenu je i Edin Mulić pušten na slobodu.

Podsetimo, pre pet godina na starletu Anđelu Vešticu i njenog partnera Admira Arnautovića pucala je njegova bivša žena. Anđela je tada ispričala da se nalazila u frizerskom salonu kad je Arnautovićeva otvorila vatru na njenog budućeg muža.

Autor: M.K.