AKTUELNO

Nikad neće biti zaboravljena!

Tekstopisac Marina Tucaković preminula je 19. septembra prošle godine, a danas se navršava tačno godinu dana otkad je čuvena hitmejkera izgubila životnu bitku nakon duge borbe sa teškom bolešću.

Fotoreporter portala Pink.rs posetio je Novo groblje i grobno mesto, u kom je Marina ispraćena na večni počinak, a tamo nismo zatekli nikoga.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Međutim, na Marininom spomeniku simbolično je stajala jedna crvena ruža, te je vrlo moguće da je neko već posetio grob čuvene hitmejkerke u ranim jutarnjim časovima, kako bi izbegao znatiželjne medije.

Inače, crvena ruža se uglavnom poklanja onda kada želimo naglasiti ljubav prema nekome, ili jednostavno onda kada želimo pokazati koliko cenimo hrabrost te osobe, a Tucakovićeva je to i te kako bila.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Podsetimo, Marina Tucaković je poslednje dane provela u KBC "Dragiša Mišović", gde je prebačena pošto joj je bilo pozlilo. Bila je i na respiratoru, zbog koronavirusa. Početkom 2018, inače, dijagnostikovan joj je maligni tumor dojke, posle čega je ubrzo i operisana. Do poslednjeg dana se lavovski borila za zdravlje.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Rođena je u Beogradu 1953. godine, a karijeru je započela pišući pesme za grupu "Zana". Sarađivala je sa velikim brojem najpoznatijih izvođača sa ovih prostora, poput Zdravka Čolića, Džeja RamadanovskogTošeta ProeskogSvetlane Cene RažnatovićŽeljka SamardžićaDragane Mirković i mnogih drugih.

Autor: P.R.