AKTUELNO

Sećanje na najveća dostignuća.

Kornelije Kovač, legendarni srpski kompozitor, preminuo je u Beogradu 13. septembra u 81. godini, a njegova smrt nikoga nije ostavila ravnodušnim. U Starom dvoru održava se komemoracija velikom pijanisti, a nakon toga biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Među prvima na komemoraciji pojavile su se njegove ćerke, pevačica Aleksandra Kovač i glumica Anja Kovač, koje su stigle u crnini, sa zaštitnim maskama na licu. Ni jedna ni druga nije krila tuga za pokojnim ocem, te su u suzama dočekivale najbliže prijatelje, sardnike i porodicu.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Među prisutnima bio je i glumac Svetozar Cvetković, ali ono što je svima zapalo za oko, jeste nedolazak treće ćerke, kantautorke Kristine Kovač, koja sa porodicom navodno nije u dobrim odnosima, kako su pisali mediji.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Slavni muzičar biće sahranjen danas u 14 časova u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Kornelije Kovač bio je srpski kompozitor, pijanista, aranžer. Rođen je u Nišu 1942. godine, a svoju prvu kompoziciju "Pusti trotoari" Kovač komponuje već sa četrnaest godina - 1956. godine. Osim za pozorište, filmove i televiziju, Kovač je napisao i neke od najvećih hitova domaćih muzičkih zvezda poput Zdravka Čolića (April u Beogradu, Živiš u oblacima, Zvao sam je Emili, Jedna zima sa Kristinom, Jedina, Mađarica), Generacije 5 (Ti samo budi dovoljno daleko) i mnoge, mnoge druge.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Autor: P.R.