AKTUELNO

Branka Katić godinama živi u Londonu sa suprugom i decom, međutim sve više vremena provodi u Beogradu gde je angažovana na velikom broju serija i filmova, ali i pozorišnih predstava. Susedi otkrivaju kako se ponaša kada je kamere ne snimaju.

Kada je pre više od godinu dana odlučila da joj druga adresa bude ona na kojoj je provela najlepše godine, Branka Katić je oduševila mnoge. Ipak, niko nije očekivao da će je ostanak u Srbiji toliko privući da će meltene veći deo godine provesti u Beogradu. Sada je već evidentno da je za naše podneblje ne vezuju samo snimanje filmova i serija, već i igranje predstave u kojoj je u stalnoj postavi. To je novinare podstaklo da posete njen komšiluk i saznaju kakva je privatno.

Foto: TV Pink Printscreen

Mi se stalno hvalimo kako nam je ona komšinica. Ovde ne možete naći nikoga ko ima ružnu reč da kaže o njoj, a iako vam kaže znajte da laže. Oduševljeno smo prihvatili da se vratila u Srbiju, ali smo verovali da će je to “držati” tek neko vreme i da će ponovo nestati u belom svetu. Međutim, nju novac i slava “preko” ne inspirišu. Ona voli da igra, da glumi i to je sve što ona želi, ona je skromna i kada je shvatila šta želi, ona je to i ostvarila. Naravno da ona vidi nedostatke života u Srbiji u odnosu na London, ali ona je izmerila šta joj više prija- kaže gospođa Mira, komšinica koju su novinari sreli na ulazu Brankine zgrade.

U obližnjim radnjama je viđaju tek s vremena na vreme kada u trku uđe da kupi neke sitnice.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović, E-Stock/Miloš Rafailović

Sada joj je sin, mislim stariji bio tu, zajedno su išli na neka snimanja. Viđali smo ih i kako šetaju i razgovaraju. Ona je uvek nasmejana i nikada joj ne biste dali 52 godine, koliko ima. Ona je ista ona devojka koja je obeležila mladost svih nas. Skoro da joj je ne možete naći boru, a naravno da nije podlegla trendu botoksa - smatra Ana koja je nedavno i popričala sa glumicom:
Srela sam je u prolazu, možda i nije bila raspoložena za priču, ali mi je odgovorila sa osmehom. Rekla mi je da je sada ovde i da ju je u inostranstvu kočio akcenat da radi ono što voli. Otvoreno je pričala o svemu što je lepo u Srbiji, o ljudima i našoj komunikativnosti i da to njeni sinovi vole ovde. Muž bi više vremena provodio u tazibini, ali ima velike poslove u Engleskoj jer je poznat u toj industriji.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Susedi kažu da Branka mnogo radi, ali da često viđaju kako ekipa dolazi po nju i vraćaju je po završetku.

- Mislim da će sada iskoristiti nekoliko dana da otputuje u London kod supruga i dece, pa se vraća. Nije joj teško, kaže ona to je par sati sve ukupno sedenja u avionu i na aerodromu između njih. Dečaci su veliki, pa i oni često dođu do nje. Ona stalno juri i žuri, ali vidi se da joj to prija. Dolaze nekada ranom zorom po nju, i vraćaju je sa snimanja kasno. Težak je to posao, nije to glamur.

Komšija Steva kaže da su se šalili sa Brankom kada je pre više od godinu dana došla da radi u Srbiji, prvi put posle preseljenja u Englesku, kako nema našeg naroda nigde na svetu.

Ona se slaže i smatra da smo mi kao nacija vrlo druželjubivi i srdačni, kaže da smo dragocen narod i da to shvataju svi koji putuju u druge zemlje. Branka je divna osoba i duša, mislim da je tamo bila sputana da pokaže svoj raskošni talenat jer se oni bave trivijalnostima, a suštinom glume. Sada se vidi da joj oči sijaju i da je zadovoljna. Naravno nedostaju joj deca, ali svi su je podržali u želji da ovde radi dok ima ponuda pa se kombinuju oko viđanja - kaže Steva.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Autor: pink.rs