AKTUELNO

Tuga za ocem ne jenjava!

Život Željka Ražnatovića Arkana i posle 22 godine od ubistva veoma je interesantan javnosti, a o njegovom životu i kakav je bio saznajemo i danas od njegove dece.

Arkan je iz dva braka dobio dece, četvoro iz prvog braka s Natalijom Martinović, a dvoje sa Svetlanom Cecom Ražnatović, dok je troje dece dobio iz vanbračnih veza.

Foto: E-Stock/Đenka, Časlav Vukojičić

Sofija Ražnatović, koju je Željko dobio sa socijalnom radnicom koja je o njemu vodila računa u belgijskom zatvoru, živi u Belgiji, a jednom prilikom je otkrila kakav je bio njen otac. Arkanova ćerka dotakla se i odnosa s folk zvezdom Svetlanom Cecom Ražnatović, za koju kaže da je s njom teško voditi razgovore o podeli imovine.

Rođena sam u Gentu, a ne u Briselu, i živim u toj oblasti. Odmalena sam bila prisutna u životu mog oca. Rođena sam 1979. godine i majka me je od rođenja vodila kod oca u zatvor. Kad sam bila na raspustu, često sam dolazila kod bake i tetke u Srbiju. U jednom trenutku moj otac Arkan je nestao iz života moje majke i ona više ništa nije čula o njemu - rekla je na početku Sofija, koju su povredili napisi da je otac za nju saznao tek 1991. godine - rekla je ona.
Tata je meni redovno slao fotografije. Kad se oženio Cecom, moja majka mu je poslala čestitku i poželela sve najbolje. Tada sam ja imala oko petnaest godina. Tada sam i saznala da je on moj biološki otac. Od 1995. godine sam često dolazila u Beograd i vreme provodila s tatom i njegovom suprugom Cecom i ostalim članovima porodice - ispričala je Sofija.

Foto: E-Stock

Ona kaže da je prisustvovala očevoj sahrani.

Bila sam s Borislavom Pelevićem. Često sam dolazila na parastose, a naročito posle 2010. godine. Nikad se nisam krila od medija, nažalost, novinari su samo želeli da snime Cecu i njenu decu. Ne volim nepravdu i nadam se da ćete vi napisati kako je istina. Mi, svih sedmoro Arkanove dece bez Anastasije i Veljka, jer su oni bili vrlo mali, mnogo smo propatili zbog gubitka oca. Trudili smo se da budemo jaki i da se borimo za ono što nam pripada. Nažalost, ništa zauzvrat nismo dobili - tvrdi Ražnatovićeva.

Ona kaže da s folk zvezdom danas nije u korektnom odnosu:

Jako mi je žao što sa Cecom ne mogu da se vode razgovori kao sa ozbiljnom, odgovornom osobom i da otvoreno kažu šta se zaista dogodilo posle smrti mog oca. Želimo samo ono što nam pripada, a to je deo našeg oca. U Evropi svako dobije deo nasledstva kad roditelj umre. Naš život je tek počeo i mi takođe želimo da idemo dalje i svako malo je više nego dobrodošlo. Arkan nije bio samo Cecin muž nego i naš voljeni otac - rekla je tom prilikom Sofija.

Foto: Pink.rs/N. Vujčić

Autor: S.Z.