AKTUELNO

Sa dobro poznatom članicom žirija omiljenog dečijeg muzičkog takmičenja razgovarali smo o novoj sezoni, koju gledaoci TV Pink željno iščekuju.

Posle pet spektakularnih sezona i kratke pauze koja je usledila, najgledanije i omiljeno muzičko takmičenje balkanske TV publike, "Pinkove zvezdice", vraća se na male ekrane! Nova, šesta po redu sezona, uskoro kreće sa emitovanjem na TV Pink, a regionalna javnost uveliko spekuliše ko će činiti stručni žiri ovog takmičenja. U čuvenim crvenim stolicama uvek su se nalazile stručne, eminentne ličnosti i najveće zvezde domaće pop muzike, a tako će biti i u novoj, šestoj sezoni.

Prva članica žirija, čije smo ime danas ekskluzivno otkrili na našem portalu, je kantautorka Leontina Vukomanović. Ona je žirirala od samog početka "Pinkovih zvezdica", a iza sebe ima impozantno muzičko, kao i pedagoško iskustvo - brojne svoje, ali i hitove koje je napisala za kolege, nagrade i priznanja, a budući da godinama unazad vodi najuspešniji dečijih hor na ovim prostorima - "Čaroliju", nema sumnje da će iskreno i profesionalno bodriti i novu talentovanu generaciju mališana, koji će svoje prve muzičke korake načiniti baš na velelepnoj Pinkovoj sceni.

Leontina je sada u intervjuu za Pink.rs govorila o novoj sezoni omiljenog dečijeg muzičkog takmičenja u celom regionu, a sa njom smo se prisetili i prethodnih sezona.

Foto: TV Pink Printscreen

Leontina, kakvi su utisci povodom nove sezone Pinkovih zvezdica? Da li si očekivala da ćeš se i ovog puta naći u ulozi žirija?

- Iskreno, jedva sam čekala vest o početku nove sezone Zvezdica i priželjkivala sam da ponovo budem u žiriju. Smatram da sam bila privilegovana svih prethodnih sezona jer sam prisustvovala rađanju i razvijanju čarobnih talenata, koji su me iz emisije u emisiju očaravali.

Kakva su tvoja očekivanja od nove sezone?

- Deca nam idu u korak sa modernim tokovima u pop muzici i čini mi se da mnogo brže pevački sazrevaju nego što je to bilo ranije. Očekujem da ćemo i mi u žiriju više polemisati oko toga ko bi i zbog čega trebalo da prolazi dalje, kako takmičenje bude odmicalo.

Šta po tebi treba da poseduje pobednik nove sezone ''Pinkovih zvezdica''?

- Pobednik bi trebalo da očara publiku podjednako koliko i da oduševi žiri. Šarm koji naši najmlađi imaju- uvek je jedan plus više, a pevačka zrelost- ono što krasi stariju decu.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Da li su se i koliko promenili kriterijumi?

- To ćemo videti kad počnu prve emisije i kada prvi put ocenimo kandidate. Za sada smo ih se jako uželeli i pretpostavljam da će i ocene biti više.

Da li ćeš i u ovoj sezoni biti ''Čelična lejdi'' ili možda možemo da očekujemo neku promenu u tvom žiriranju?

- Ja sam uvek objektivna i trudim se što realnije da procenim nijanse u različitim interpretacijama. Opet, ne želim da srušim nečije snove i ljubav prema muzici, tako da ću uvek birati reči u kritikama.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Koga bi volela da vidiš u crvenim stolicama na mestu žirija?

- Sve kolege iz prošlih sezona su mi dragi i idealni za novi žiri. Goca Tržan i Jelena su uvek na vrhu nekih mojih priželjkivanja, volela bih u stolicama videti i Ivanu Negativ, Tijanu, Natašu Bekvalac svakako, možda nekog od mlađih- kao što je Sara Jo, ali i sve od dosadašnjih naših mladića iz žirija.

Na čiji uspeh si posebno ponosna kad su zvezdice prethodnih sezona u pitanju? Koga bi izdvojila?

- Još uvek naše zvezdice nisu došle u godine kada mogu da se pohvale trajnim i stabilnim uspehom u svetu odraslih, mada su mnogi na dobrom putu. Zvezdice su pokazale da nije bitno ko je pobedio u kojoj sezoni, već upravo koje su pouke izvukli iz takmičenja i koje pozitivne kritike usvojili. Takvu decu (a danas mlade ljude) slušamo na mnogim festivalima danas i drago mi je zbog njihovih koraka u svetu pop muzike.

Autor: M.K.

#Leontina Vukomanović

#Pinkove zvezdice