AKTUELNO

U sudnici je bilo više nego napeto!

Halid Muslimović opet je prinuđen da dokazuje svoju nevinost pred sudom jer ga je tužila Aza Handžić iz Beča, s tvrdnjom da joj već godinama duguje 50.000 evra. Danas je održano ročište u Prijedoru, na koje su došli pevač i pomenuta žena, ali nije prisustvovala Halidova supruga Adelisa Hodžić, koja je trebalo da bude ključni svedok.

Handžićeva je u tužbi navela da je zajedno sa svojim suprugom davala novac kao pozajmicu Muslimoviću da renovira kuću u Sarajevu i da za to ima dokaze u vidu transakcija preko Vestern juniona, kao i da su to radili jer su bili prijatelji s njim. Halid im je obećavao da će pare vratiti, a kad je Azin muž preminuo, više joj se nije javljao.

Foto: Pink.rs

Kako priča izvor, u sudnici je bilo više nego napeto. Najpre zbog toga što je Halidov prijatelj Aleksandar Čuković svedočio u njegovu korist i tako izneo nekoliko podataka koji nisu istiniti. Između ostalog, on je rekao da pevač nije uzimao pare od Handžićevih i da je sam gradio pomenutu kuću od temelja. Međutim, da Čuković ne govori istinu, lako se može utvrditi jer, zapravo, Halid je tu nekretninu kupio kad je već bila kompletno izgrađena, pa je Azin advokat Dragan Tolimir zatražio od sudije da podnese prijavu protiv svedoka zbog lažnog svedočenja.

Muslimović je, navodi sagovornik, negodovao i počeo da besni kad je Tolimir rekao da neće odustati od toga da se sasluša njegova supruga Adelisa jer je ona, a to je navedeno i u tužbi, uzela garderobu iz butika Aze Handžić u vrednosti od 3.000 evra i nikad joj nije platila.

Foto: Privatna Arhiva/Pink.rs

- Adelisa je na poslovnom putu! Nije dobila poziv za sud, jer je poslat na adresu našeg hotela, a ne na adresu kuće u kojoj živimo - kazao je on. Ročište je završeno tako što je Handžićeva pred sudijom poručila Muslimoviću: "Danas, za mesec ili za godinu dana vratićeš mi moje pare", a pevač je nakon toga besan napustio zgradu suda.

U izjavi za Kurir Aza je rekla da će preko suda tražiti da Halidov hotel u Prijedoru bude prodat na licitaciji ako joj on ne bude isplatio dug.

- Odustati neću sigurno. On je taj hotel prebacio na ime ćerke Lejle, a moj advokat će tražiti osporavanje prenosa imovine, što je moguće po zakonu. On je hotel preveo na ćerku jer je znao da se može desiti da mu sud oduzme imovinu jer duguje mnogima pare - navela je ona. Pevač nije odgovarao na naše pozive.

Autor: M. K.