AKTUELNO

Fotografija iz pevačicine prošlosti ugledala svetlost dana!

Folk zvezda Ana Bekuta jedna je od naših najuspopularnijih pevačica narodne muzike. Ona je profesionalnu karijeru počela sa nepunih 20 godina.Pravi album koji nosi naziv „Ti si mene varao", kojim se afirmisala, izdala je 1985. godine, pa tako mnogi ne znaju kako je izgledala u detinjstvu.Na jednoj Instagram stranici, osvanula je njena fotografija iz detinjstva, kada je bila tek devojčica, a i tada je pozirala sa mikrofonom, verovatno dok je nastupala na nekoj od školskih priredbi.

Fotografija je crno-bela, ali se jasno može videti da je pevačica bila ljupka devojčica, sa karakterističnim crtama lica, a ovu njenu fotografiju pogledajte klikom OVDE!

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Ono što je zanimljivo jeste da je Ana, odnosno Nada Polić, još kao dete pevala u horu i kulturno-umetničkom društvu, a 1974. je na takmičenju "Prvi glas Priboja" osvojila visoku drugu poziciju.Prvi pevački angažman imala je 1980. godine i narednih pet godina pevala je po restoranima i hotelima širom tadašnje Jugoslavije.Umetničko ime Ana Bekuta je uzela 1985. na predlog Predraga Vukovića Vukasa, jer je tada na sceni bilo više Nada koje su se bavile narodnom muzikom (Nada Topčagić, Nada Mamula, Nada Obrić). Posle pomenutog debitantskog albuma, usledili su i sledeći - "Ti mi trebaš" (1986), "Samo ti" (1987), "Uvek postoji nada" (1988), a ukupno ih je izdala 18.

Autor: M.K.