AKTUELNO

"Klupko tajni" u pevačicinoj porodici polako se odmotava.

Svađa pevačice Severine Vučković (50) sa sestrom Marijanom Popović nije prvi porodični incident. Navodno su žestoke reči, psovke i uvrede padale i pre, ali su svi to više-manje skrivali. I s majkom Anom bilo je nesuglasica. Ali tek sad kad je došlo do fizičkog obračuna sa sestrom Marijanom u Splitu, "klupko tajni" u pevačicinoj porodici polako se odmotava.

- Severina me mlatnula kišobranom. Nije istina da nisu znali gde živim i da se nisam viđala s članovima porodice. Vidjala sam se s njima pre epidemije korona virusa, a znalo se da sam poslednje vreme u Nemačkoj - rekla je Marijana Popović, dok je još oporavljala nakon žestokog obračuna u stanu svoje i Severinine majke.

Nije želela da iznosi više detalja. Marijanu su, kako prenose hrvatski mediji, lekari u bolnici detaljno pregledali. Njene povrede su lakše, ali su joj navodno na prijemu samo zaustavili krvarenje kako bi policija odradila svoj deo posla i prema povredama ustanovili detalje sukoba. Severinu Vučković, prema svemu sudeći, čeka prekršajni postupak za okršaj sa sestrom.

Foto: Privatna Arhiva

Severinin advokat Jasminka Biloš optužila je Marijanu da je priču izmislila i da je zapravo ona napala pevačicu. Iz Sevina tima su poslali fotografije pevačice nastale navodno neposredno nakon tuče.

Marijanini prijatelji i poznanici kažu kako se upravo fotografije pevačice ne podudaraju s njenom stranom priče. Severina je tvrdila da joj je sestra istrgnula lančić s vrata, dok joj se na fotografiji s posekotinicom na čelu na vratu ističe zlatni lančić.

- Kako joj ga je onda iščupala? - pitaju se prijatelji Severinine starije sestre.

A kažu da su i oni upoznati s pričom o temperamentnijim sukobima pevačice s ostalim članovima obitelji. Tako je i Marijana ispričala za medije.

- Mojoj porodici je teško izaći na kraj s njom jer ne želi da prihvati pomoć psihijatra i da ode na lečenje. Stalno nasrće na porodicu, učiteljice, socijalne radnice... Pa, i na bivše partnere Igora i Milana! I njih je fizički napadala - tvrdi Severinina sestra.

Foto: PINK.RS/S. KOJIĆ/Privatna Arhiva

Severinu pak komšije nisu videli na zagrebačkoj adresi otkako je bila na razgovoru u policiji. Stresne trenutke porodične drame provodi povučeno, kontaktira tek s najbližima i svojim advokatskim timom. Na njenim društvenim mrežama također zasad vlada “zavet ćutnje”. Objavila je video sa svog koncerta u Poreču koji je održala pre desetak dana i ostavlja utisak da neće pojašnjavati šta se događalo sporne noći u stanu njene majke u njenom rodnom gradu.

Marijana, navodno, već pakuje kofere i sprema se za odlazak iz Splita. Angažovala je pravnu pomoć jer očekuje tužbu koju su najavili iz Severininog tima, kao i njen advokar Biloš.

- Severina je saslušana u policijskoj stanici radi prijave njene sestre Marijane Popović. PU zagrebačka postupala je po zahtevu splitske policije. Postupanje policijskih službenika u Zagrebu je bilo profesionalno i korektno. Prema Severininom opisu događaja fizičke povrede je Severini nanijela Marijana Popović, a ne obrnuto. Istrgala joj je ogrlice s vrata i razbila mobilni. O tome postoje materijalni dokazi, medicinska dokumentacija i svedoci. Očekujemo da se po Severininoj kaznenoj prijavi pokrene postupak protiv Marijane Popović - rekli su za Index iz Severininog tima.

Autor: M.K.