AKTUELNO

Trpela je nasilje!

Ekipa Pink.rs srela je danas na sistematskom pregledu Valentina Stanković iz Male Plane. Ona ima 17 godina, a ukoliko uđe, rođendan će proslaviti u "Zadruzi".

Foto: Pink.rs/N. Žugić

Čime se baviš?

Završila sam srednju školu, operater u prehrambenoj industriji.

Kakvo je bilo tvoje školovanje i detinjstvo?

Moje školovanje u osnovnoj školi je bilo jako teško, u srednjoj malo lakše. U osnovnoj je bilo teško jer sam malo siromašnija, dolazim iz siromašne porodice. U srednjoj je bilo vrh jer sam radila poljoprivredu.

Je l' si trpela neki vid nasilja?

Jesam, ignorisanje i psihičko maltretiranje, imala sam ponižavanja svakakva. Bilo je teško ali sam izdržala. Pokušavala sam da ignorišem, tu su bili moji roditelji, brat i sestra.

Foto: Pink.rs/N. Žugić

Rekla si da si kao mlada počela da radiš, gde si radila?

Maloletna sam počela da radim u pekari u kojoj su me zakinuli za platu. Dali su mi tek pola ne prvog već drugog meseca. brala sam amline, kupine, šljive.

Kakvog si temeperamenta, da li si svađalica?

Ako me neko dira i provocira ne dam na sebe, boruiću se i izdržaću.

Jel ulaziš slobodna ili zauzeta?

Ulazim slobodna i ako mene neko bude osvojio... U kutiju sam zatvorila sve svoje nežne osobine i kvalitete. Da bi neko otvorio tu pandorinu kutiju neko treba dosta da se trudi i da da sve od sebe. Fiz

Foto: Pink.rs/N. Žugić

Da li je fizički izgled presudan i reci mi neki primer muškarca koji bi ti se dopao?

I jeste i nije. Fran je taj tip. On ako bude ušao ja ću biti u emotivnom haosu jer mi je jako simpatičan, gledala sam ga u Zadruzi. Od početka mi je vrh.

Ima li neko koga ne bi volela da vidiš?

Pošto su svi skopljeni po sličnom kalupu, jednostavno forsiraju na igri i nemajus voje pravo lice. Ne bih iznosila detalje, ali većina ljudi. Puštaju jezik o ljudima a ne vide sebe. Skrivaju se iza nekih lica. Ulazim tamo svoja. Nema neka određena osoba koju ne bih želela da vidim.

Kako se nosiš sa problemima oko higijene?

Nemam problema sa tim, a ako bude bilo prljavo sve što je u kontaktu sa mnom ću sređivati. Nije realno, ne mogu prljavo.

Foto: Pink.rs/N. Žugić

Detaljnije pogledajte u nastavku.

Autor: M.M.