AKTUELNO

Sećanje na njega ne bledi!

Da je živ Nebojša Glogovac proslavio bi 53. rođendan. Zbog ovog datuma, njegova supruga Milica i ćerka Sunčica odlučile su da dan provedu baš onako kako bi on voleo: raspložene, poletne i namejane.

"Ljubav za njegov dan" - napisala je Milica pored video priloga koji prati numera Gabi Novak "Pamtim samo sretne dane".

Podsetimo, Nebojša Glogovac bio je otac troje dece - sa prvom suprugom Minom dobio je sinove Gavrila i Miloša, dok je sa drugom suprugom Milicom dobio ćerkicu Sunčicu. Iako ne voli da se medijski eksponira, Milica je jednom prilikom na dirljiv način pričala o glumcu.

Nebojša je najbolji čovek koga sam ikada srela – rekla je Milica Glogovac svojevremeno, te dodala:
Stalno se razvlači priča kako je zbog mene ostavio prvu ženu. To nije istina. On je bio već godinu sam kad smo otpočeli vezu. Tako da je naša priča od početka bila lepa i čista - kazala je ona.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Glogovac je imao malu ulogu školskog druga Slobodana Popadića u tada vrlo popularnoj seriji "Bolji život" (1987), a posle srednje škole je upisao studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nakon dve godine studija se predomislio i 1990. je upisao glumu na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Zajedno sa njim su studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Nebojša Glogovac je ostvario brojne maestralne uloge na filmu, televiziji i u pozorištu.

Preminuo je 9. februara 2018. godine, posle teške bolesti, u 48. godini života. Sahranjen je 12. februara u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Autor: S.Z.