AKTUELNO

Reditelj Stevan Filipović i glumac Viktor Savić prekinuli su prijateljstvo dugo gotovo 15 godina zbog rasprave o održavanju Evroprajda u Beogradu.

Viktor Savić je kod Filipovića igrao Relju u filmu "Šišanje", a prošle godine su zajedno radili i jedan TV serijal. Nakon što se u javnosti podigla velika prašina, glumac je i pre isteka 24 sata sa svog Instagrama povukao sve objave koje su izazvale revolt i njegovog prijatelja Stevana Filipovića, a objavio je fotografiju u majici s duginim bojama.

Glumac je podelio i nekoliko fotografija sa Litije za spas Srbije, koja je prošla od Patrijaršije SPC do Hrama Svetog Save, gde su građani potpisivali peticiju za zabranu Parade ponosa.Sada je reditelj objavio poruke koje dobija nakon prozivki na račun Viktora Savića. Filipović je podelio na svom Instagram storiju nepristojne poruke koje su mu poslali oni koji podržavaju njegovog kolegu.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Preblage hrišćanske reči čuvara lika i dela oca Viktorija, upravitelja eparhije egzitovske. Mora da su kletve iz Starog zaveta, u Novom nema ništa slično - napisao je reditelj.

Podsetimo, Stevan Filipović se prošle godine autovao domaćoj javnosti kao pripadnik LGBT populacije. Javno napisavši status na Tviteru, Filipović je poručio - ne postoji nijedan deo mene kojeg se stidim. On rođen je 1981. godine u Beogradu. Srpski je filmski montažer, reditelj, scenarista i profesor Univerziteta umetnosti u Beogradu. Domaćoj javnosti poznat je kao autor popularnih filmova "Šejtanov ratnik", "Šišanje" i "Pored mene".

Foto: Instagram.com/sejtanov.radnik

- Izvinjavam se Viktoru Saviću! Pogrešio sam, mislio sam da si samo derište. Ne. Ti si lažov, licemer i činiš štetu i bol živim ljudima, dok voziš "mercedes", praviš narkomanske žurke i "boriš se za porodične vrednosti". Za mene i sve moje si izbrisan zauvek sa svih mapa. Pomogao ti tvoj "bog" - napisao je pre dva dana na Instagramu reditelj.

Autor: M.K.