AKTUELNO

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je zaključilo Sporazum o priznanju krivičnog dela sa S.M. zbog izvršenja krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti.

Nakon što je u saradnji Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i UKP Trećeg odeljenja utvrđen identitet NN lica koje je u u periodu od 26. do 28. 07. 2022. godine ugozilo sigurnost novinarke J.J. pretnjom da će napasti na život i telo, koja oštećena obavlja poslove od javnog značaja u oblasti informisanja, a u vezi sa poslovima koje obavlja, određeno je zadržavanje u trajanju od 48 stai prema S.M.

Osumnjičeni S. M. je krivično delo Ugrožavanje sigurnosti izvršio na taj način što je sa svog mobilnog telefona u navedenom periodu slao poruke preteće i uvredljive sadržine na broj telefona koji koristi oštećena, te je saslušan u svojstvu osumnjičenog 07.08.2022. pred zamenikom javnog tužioca koji je zadužen za praćenje i rad u predmetima u kojima su oštećena lica novinari, kojom prilikom je prvobitno negirao navode krivične prijave, nakon čega mu je Prvi osnovni sud u Beogradu, na obrazložen predlog tužilaštva, odredio pritvor u trajanju od 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i osobitih okolnosti da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke koji treba da budu ispitani u postupku.

Nakon sprovedenog dokaznog postupka u kome je ispitana oštećena i obavljena neophodna veštačenja, S.M. je dana 29.08. prizno izvršenje krivičnog dela, nakon čega je tužilaštvo sa osumnjičenim zaključio Sporazum o priznanju krivičnog dela zbog izvršenja krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti kojim je predviđeno da se okrivljenom izrekne kazna zatvora u trajanju od šest (6) meseci koju će okrivljeni izdržavati u prostorijama u kojima stanuje, kao i da mu se izrekne mera bezbednosti Zabrana približavanja i komunikacije sa oštećenom na udaljenosti manjoj od 100 metara u trajanju od jedne godine od dana pravnosnažnosti presude.

Sporazum je po zaključenju prosleđen Prvom osnovnom sudu u Beogradu na preispitivanje i prihvatanje, te je prihvaćen istog dana presudom.

Autor: