AKTUELNO

Ivana Banfić je nekada dominirala pod svtlima reflekotra, a onda su joj životna nedaće promenile put. Svoj mir je pronašla na selu.

Ivana Banfić, pevačica čiji su glas obožavali svi iz regiona, danas živi daleko od očiju javnosti i glamura. Na vrhuncu karijere bila je tokom devedesetih, kao neprikosnoveni izvođač dens scene, a onda je porok uzeo pod svoje.

Dok je na poslovnom planu nizala uspeh ua uspehom, u privatnom životu doživela je velika razočarenja. Kako bi ih prebrodila i nastavila dalje, utrehu je potražila u alkoholu...

Foto: Facebook.com/Ivana Banfić

Naime, Ivana je u braku bila 12 godina sa Robertom Magićem, ali usledio je razvod. S tom činjenicom dugo nije mogla da se pomiri. Postajala je svesna da je alkohol sve više uzima pod svoje i 2005. godine se prijavljuje na klinku za odvikavanje. Ispostavilo se da bolju odluku nije mogla da donese, jer je uspela da prebrodi taj težak period.

I ne samo to. Ponov je zavolela, ističući da je sreću pronašla u svom dugogodišnjem partenru Krunu Ladišiću. Venčali su se u tajnosti, jer nisu želeli da taj dan budu okruženi medijima. Potom su usledile najradosnije vesti za Ivanu - ostala je u drugom stanju. Za nju je jedna od najvećih želja bila da se osstvari u ulozi majke, međutim, došlo je do spontanog pobačaja.

Bilo je tužno, bolno prihvaćanje svega toga, ali ja sam borac i prihvatila sam sve što se dogodilo. Isplakali smo se, otišli na hodočašće do Marije Bistrice. Pešačili smo 64 kilometra i tamo sam zapalila sveću za tu malu dušicu. U molitvi sam pronašla mir - rekla je svojevremeno Ivana, koja je rodila sina Jana u 37. godini.

Naglašava da je celu drugu trudnoću provela u strahu, ali da je imala veliku podršku supruga.

Suočila sam se sa drugom trudnoćom, a potom i velikim strahom da se ne ponovi isti scenario. No, evo ga, hvala Bogu, živ je, zdrav, srećan i veseo. Srećna sam i zahvalna na tom velikom dar - rekla je pevačica.

I dalje izgleda fenomenalno za svoje godine, a izgleda da ne namera da se vrati muzičkoj profesiji u potpunosti.

Svoj mir sa suprugom pornašla je u mestu koje se nalazi 11 km od Petrinje - Staroj Drenčini, gde se par pre nekoliko godina preselio. I sada uživaju u seoskom načinu života.

Želeli smo kao porodica promenu i da isprobamo drugačiji način života od urbanog stila života. Suprug i ja volimo prirodu i nekako nam je to spontano došlo. Krenuli smo u novu avanturu, život na selu. Preuređujemo staro seosko imanje i tamo živimo. Nije možda tako jednostavno i bajkovito kako se činilo - rekla je pre nekoliko godina za hrvatske medije.

I uz to dodala da se susrela sa mnogim novim iskustvima, otkako je započela drugačiji način života.

Grejanje na drva, smrzavanje vode iz bunara i još dosta novih iskustava sa kojima se do sada nismo susretali. Lepo je i mirno. Nova sredina, novi ljudi, nova prijateljstva... Sve je to zabavno i novo - kaže muzička umetnica.

Ivana često na svom Instagram nalogu deli fotografije, a na njima se vidi da je njen dan prilično ispunjen seoskim poslovima, koji je, kako kaže, mnogo opuštaju i ispunjavaju.

Autor: M.M.