AKTUELNO

Velika tuga skrivena je iza činjenice da je ova numera nastala samo nekoliko meseci pre njegove pogibije.

Kao tren proletelo je deset godina otkad makedonski pevač anđeoskog glasa Toše Proeski više nije sa nama. Toše je život izgubio prerano, u 26. godini, i to u saobraćajnoj nesreći na auto-putu kod Nove Gradiške u Hrvatskoj.

Foto: Wikipedia

Vest da je Toše preminuo potresla je čitav region, neke ostavila u šoku, a ima i onih koji se i danas ne mire sa činjenicom da ga više nema. Ipak, iako on nije tu, muzika je nešto što je za njim ostalo.

Juče je na radost svih onih koji su voleli i dalje vole njegove pesme, objavljena nova numera "Upali plamen". Pesma je na engleskom i predstavlja najavu albuma koji je on snimao i želeo da objavi na tom jeziku.

Foto: E-stock

Taj projekat će svakako i biti realizovan. U ovoj pesmi čuje se sjajan Tošetov vokal i ekranizovana je na zanimljiv način. Ipak, velika tuga skrivena je iza činjenice da je ova numera nastala samo nekoliko meseci pre njegove pogibije.

Ovo je, svakako, još jedan način da se svi koji su voleli njegov glas podsete da iako više nije među živima, njegov talenat je i dalje neosporan.

Pevač je preminuo 16. oktobra 2007. godine u teškoj saobraćajnoj nesreći na auto-putu kod Nove Gradiške u Hrvatskoj. Proeski je proglašen zaslužnim građaninom Makedonije, a na dan njegove sahrane tamo je proglašen dan žalosti.

Autor: M. K.

#Poginuli

#Saobraćajna nesreća

#Toše Proeski

#pevač

#snimak

'