AKTUELNO

Iznenadila!

Bojana Ordinačev se u 40. godini ostvarila u ulozi majke pa je mesecima otad, pored partnera, vešto skrivala i ime svog naslednika. Glumica je, međutim, za medije sada ispričala kako se odlučila za staro srpsko ime, koje je i njenom izabranku najpre bilo čudno.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Generalno, bila se susretala s pitanjima - zašto baš to, pa je objasnila kako se s time izborila.

Kada smo moj partner i ja saznali da ćemo postati roditelji, dogovorili smo se da on bira ime za devojčicu, a ja za dečaka. Ne znam zašto, ali on je bio uveren da ćemo dobiti ćerku, pa je računao da će smisliti ime. Međutim, stigao je dečak. (smeh) - počela je Bojana svoju priču, pa nastavila:
Prvo moja mama, a zatim i svi koji me poznaju, pitali su: "Otkud ti to Najda?" Nisam znala šta da odgovorim, jer ni sama ne znam kako mi se stvorilo u mislima. Kad sam ga ukucala, saznala sam da je to staro srpsko ime koje se više ne daje, ali je uglavnom pominjano - Najdan. Kasnije smo se setili da je Najda nadimak pevača grupe "Smak", što nam je super zvučalo.

Ubrzo ni ona, a ni njen izabranik, nisu bili u stanju da zamisle da im mezimac nosi bilo koje drugo ime.

Prvo mu je bilo čudno, ali se i njemu dopalo. Jeste neobično, ali nama odavno nije. Sada ne bismo mogli da zamislimo da se Najda drugačije zove. U početku me je nerviralo što me je većina ljudi pitala šta ime znači. U nekom trenutku počela sam ja njih da pitam: "A šta znači Marko ili Miloš?" Ta imena "znače" isto koliko i Najda, samo smo ih više puta čuli, pa nam zvuče obično - zaključila je ona za medije.

Autor: P.R.