AKTUELNO

Novi trend muzike koji je postao popularan među mlađom generacijom sve više je uzeo maha. Tekstovi pesama su često nerazumljivi, a najbitnije od svega je da je dobra muzika, kao i to da se spomenu skupa kola, garderoba i lak novac.

Većina repera i pevača peva tako što samo otvara usta na nastupima. Muzika i njihov glas se čuju u pozadini, a oni ponekad nešto i otpevaju, dok se u pozadini jasno čuje glas koji je već nasnimljen.

Poznati dvojac Jala Brat (Jasmin Fazlić) i Buba Koreli (Amar Hodžić) takođe su jedni od onih koji prepuste publici da peva, mada se često desi da i oni putem mikrofona nešto zapevaju, iako su matrica i glas unapred nasnimljeni.

Foto: Instagram.com/jalabrat

Popularni reper Devito brzo je stekao obožavaoce širom regiona, međutim često se na nastupima može primetiti kako je njegov glas nasnimljen, dok on u nekim trenucima jedva ispusti glas i nešto "odrepuje".

Foto: Instagram.com/devitoanonymo

Reper Marko Milivojev poznatiji kao Mili često peva na plejbek, mada se dogodio ponekad i da uživo zapeva. On kao i njegovi prethodnici odlično zarađuje, a nastupi su uvek posećeni.

Sve više ovaj trend uzima maha na estradi, a pola sata nastupa sličnih izvođača kreće se od 4.000 do 15.000 evra za samo pola sata. Očigledno je novi trend uzeo sve više maha, pa je tako danas bitna samo pojava izvođača, ali ne i to da li je uboo ton.

Foto: Jelena Simonović

Autor: P.R.