AKTUELNO

Ispovedila grehe!

Miljana Kulić i dalje se nalazi u Kliničkom centru u Nišu, gde je zbog zdravstvenih komplikacija non-stop pod nadzorom lekara.

Ona je trenutno u stabilnom stanju, a požrtvovano bolničko osoblje će i u naredna tri-četiri dana danonoćno pratiti njen oporavak, da slučajno opet ne bi došlo do nekih komplikacija.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić, E-Stock/Časlav Vukojičić

Kako se saznaje, Miljana se, nakon što je sa odeljenja intenzivne nege prebačena u poluintenzivnu, trenutno nalazi u običnoj bolničkoj sobi, dok je njenoj majci Mariji dozvoljeno da bude pored nje. Ako sve bude teklo po planu, početkom sledeće nedelje će biti otpuštena i na kućno lečenje, uz obavezne redovne kontrole i posmatranje.

Kao što se već pisalo, nakon što je izašla iz narkoze, Miljana je od lekara i majke, pored cigareta i kafe, tražila i sveštenika! Njoj je majka Marija tu želju, uz dopuštenje lekara, ispunila, a naša ekipa, koja je ceo dan boravila u Nišu, zabeležila je trenutak dolaska duhovnika.

Foto: Beta/Dragan Gojić, E-Stock/Časlav Vukojičić, Pink.rs

Kako se nezvanično saznaje, Miljana je izrazila ovu želju zato što je htela da se ispovedi i okaje svoje grehe zbog kojih smatra da je bila na ivici smrti.

- Miljana je od Marije tražila da što pre porazgovara sa sveštenikom. Rekla joj je da želi da se ispovedi i da okaje sve grehe koje je do sada učinila, kao i da joj se pročita molitva za zdravlje. Smatra da joj je bog dao drugu šansu i da je zato izbegla smrt, ali da još nema mira i da mora da ispovedi bogu sve što joj je na srcu. Najviše se kaje zbog abortusa koje je imala i što je bebama koje je nosila u utrobi uskratila pravo na život. To sebi ne može da oprosti, sad ju je sve loše što je radila jednostavno stiglo - priča naš izvor, pa nastavlja:

- Marija je u potpunosti složila sa njom. I sama se u poslednje vreme okrenula veri i crkvi i smatra da to jedino može da im pomogne. Pitala je lekare da li postoji mogućnost da je poseti sveštenik. Čim je dobila odobrenje, stupila je u kontakt sa jednim niškim protom, koji je došao. Marija ih je ostavila nasamo, a njih dvoje su ostali tamo duže od sat vremena. Kada se posle vratila, Miljana je bila sva u suzama. Rekla joj je da se sada lakše oseća, da je malo mirnija i da se nada da će joj se bog smilovati - završava izvor.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Inače, i sama Marija je istakla da u poslednjih nekoliko dana vreme provodi na relaciji crkva-bolnica.

Sedim u crkvi, sedim ispred bolnice, idem tamo-vamo. Miljana je svakim danom sve bolje i presrećna sam što su svi uz nju. Tu je konstantno pod nadzorom lekara, sa svih strana nam stižu podrška i želje da brzo ozdravi. Mogu da kažem da je Sveti Ilija spasao Miljanu, pa je tako izašla sa intenzivne nege. Ovog sveca ćemo da slavimo kao drugu slavu! Ja inače idem non-stop i u crkvu, idem redovno posle posete njoj u Kliničkom centru, tako da se mnogo radujem što sve ide nabolje. Moje mesto je ispred bolnice i Saborne crkve, to mi je relacija dok Miljana ne izađe iz bolnice - rekla je Marija medijima.

Foto: Pink.rs

Autor: P.R.