AKTUELNO

Za pesmu su snimili i spot po ugledu na onaj koji je nastao pre više od trideset godina.

Hit grupe "Zana" pod nazivom "Dodirni mi kolena" pevale sve generacije od '80-ih, a po svemu sudeći, biće popularna i među pripadnicima novijih generacija. Ovu numeru, koju je otpevala pevačica Zana Nimani po kojoj je 1979. godine nastala i nazvana legendarna grupa, ponovo su snimile druge dve pevačice ovog sastava.

Prva pevačica nakon Zane, bila je Nataša Gajović koja se posle tačno 30 godina vratila u Srbiju gde je sa aktuelnom pevačicom ove grupe Jelenom Živanović snimila rimejk pesme "Dodirni mi kolena".

Foto: Al Hamed Production

Nataša i Jelena prepevale su pesmu uz muzičku pratnju jedinog stalnog člana ove grupe, Zorana Živanovića Žike. Za rimejk ovog hita snimljen je i spot u Beogradu koji je rađen u "AL HAMED" produkciji.

Foto: Al Hamed Production

Osim Jelene i Nataše, u spotu se pojavljuju i manekeni Tamara Paunović i Boško Jakovljević, kao i mnogi drugi akteri. Na samom kraju spota pojavljuje se Marina Tucaković kao i slavni muzičar Oliver Mandić.

Foto: YouTube screenshot

Grupu "Zana" osnovali su Zoran Živanović Žika, Radovan Jovićević i Zana Nimani 1979. godine, a svojim autorskim tekstovima proslavila ih je Marina Tucaković koja im je pisala većinu tekstova i koja je insistirala da se grupa nazove po pevačici.

Foto: YouTube screenshot

Kada je Zana napustila sastav otišavši u Kanadu gde se i sada bavi finansijama, na njeno mesto došla je Nataša Gajović 1985. godine. I ona je nakon četiri godine odlučila da napusti grupu, a nakon toga posvetila se držanju časova klavira mališanima u Dubaiju. Njena imenjakinja, Nataša Živković postala je pevačica "Zane" nakon odlaska Gajovićeve, ali se ona u grupi zadržala kratko jer je odlučila da se priključi Hare Krišni, a zatim preseli u Poljsku gde se i sada bavi pevanjem. I poslednja pevačica grupe "Zana", Jelena Živanović koja se kasnije udala za osnivača sastava, Žiku, zadržala se najduže u grupi. Sastav je 1999. godine napustio i Radovan Jovićević koji živi u Americi.

Pink.rs

#Grupa Zana

#Pesma

#spot

'