AKTUELNO

Smrt folk pevačice zavila je u crno njen rodni grad.

Folk pevačica Azra Kolaković, poznatija kao Dona Ares koja je u ponedeljak preminula u 41. godini od posledica teškog oblika karcinoma, rastužila je svoj rodni grad, gde će se danas obaviti sahrana.

U jutarnjim satima na Trgu Slobode u Bihaću postavljena je velika uramljena fotografija s njenim likom, oko koje se okupljaju građani. Oni donose cveće, pale sveće i upisuju se u knjigu žalosti, ostavljajući poslednju poruku svojoj sugrađanki. S obzirom na to da je preminula pevačica svoj grad uvek veličala, sve generacije plaču za njom.

"Zašto si nas napustila mlada? Zaslužila si da živiš još puno godina. Ti si naš borac, zmaj, lav... Nikada te nećemo zaboraviti", plačići su se obraćale žene.

U podne će se održati komemoracija, na kojoj će prisustvovati Donina porodica, prijatelji i kolege, a kasnije i poslednji ispraćaj.

Dona je inače u novembru 2014. godine u jednom intervjuu istakla da je predosetila svoju smrt, iako se lavovski borila da pobedi bolest.

- Znam da je ovo opaka bolest, ali ne dam da me rak ubije. Mogu ovako da guram dve do tri godine, a posle je pitanje šta će biti... Ipak, ne dam da me slomi - rekla je pevačica u intervjuu.

Autor: Pink.rs

#Bosna i Hercegovina

#Dona Ares

#Smrt

#pevačica

'