AKTUELNO

To je bila ljubav na prvi pogled, ali nije dugo opstala!

Hit koji je proslavio Boru Đorđevića i Riblju Čorbu „Lutka sa naslovne strane“ krije posebnu ljubavnu priču, ali i jedinstvenu ženu kojoj je ova numera namenjana. 

U pitanju je Biljana Nevajda Šević, koja je bila jedna od najtraženijih manekenki sedamdesetih godina. Boru je upoznala sasvim slučajno tokom gostovanja u jednoj emisiji, kada su i sevnule prve varnice. 

Naime, u redakciji jednog tadašnjeg časopisa organizovano je veče posvećeno ženama ambasadora, na kojoj su gotovali, Biljana ali i Đorđe Balašević i Bora.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Dok je svirao „Lutku s naslovne strane“, Bora je prvi put video Biljanu. Prošlo je desetak dana od tada, a Bora i Biljana su se sasvim slučajno sreli u Splitu, kada su razmenili nekoliko reči, i već tada je Đorđević poludeo za lepom manekenkom.

Veza je potrajala šest meseci, a Biljana je otkrila medijima da Bori nikad nije mogla potpuno da veruje, te da je to bio razlog njihovog raskida. Zaljubila se u drugog, pa je zbog toga napustila i Boru i Beograd. 
Biljana se odselila u Sarajevo sa dečkom, potom se udala i dobila dete. Biljana je bila fatalna za muški rod, a Bora joj je posvetio čak tri pesme. Među njima je i „Ostani đubre do kraja“, koju je napisao kada su se rastali.Kada ga je Biljana ostavila, on je pozvao i pročitao stihove koje je napisao.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović, Facebook Printscreen

Bilo je veče. Zvoni telefon, javlja se Bora. Moli me da se nađemo „Pod lipom“ da mi pročita pesmu koju mi je napisao. Spremim se i odem, kad tamo… Baš kao u pesmi: „Dok stoji za šankom delimično pijan, mrzeći pomalo i sebe i druge, ubija lagano konjak, cigarete“. Sednemo za sto i on mi onako u dahu, iz svoje čuvene sveske, u koju je pisao stihove, pročita:

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Nisam od onih koji cvile, više te nemam i šta tu mogu, bar se nasmeši kada me vidiš, ostani đubre do kraja!“ U prvi mah mi je to „đubre“ zvučalo pomalo grubo, ali kad sam shvatila da je to „đubre“ zapravo jedna opasna, fenomenalna osoba kojom je on očaran, a ona ga nemilosrdno ostavlja, definitivno mi se dopala pesma! Međutim, to je bilo sve. U tom trenutku nije izazvala nikakav potres u meni. Sećam se da sam čak bila ravnodušna i kada su tu stvar puštali na mojoj svadbi. Uopšte me nije doticala – rekla je Biljana za medije gotovo 40 godina nakon što je pesma ugledala svetlost dana.

Autor: M.M.