AKTUELNO

Gala slavlje preko četiri sata!

Nakon tri odložena koncerta zbog pandemije, legendarna pevačica Zorica Brunclik je sinoć održala veliki solistički koncert, a ujedno i rođendansku žurku na stadionu Tašmajdan u centru Beograda.

Foto: TV Pink Printscreen

Zorica je sinoć na Vidovdan upriličila pravi spektakl na Tašmajdanu, ali ujedno i proslavila svoj 67. rođendan zajedno sa publikom, ali i obeležila 5 decenija karijere.

Toliko smo odlagali, pa ovaj prostor, pa onaj... Mislila sam da će nam i ovaj koncert na kraju otkazati ili reći da može 500 ljudi. Spremali smo se kao da ćemo biti na Ušću, a strahovlai smo da će nam reći da ni dom kulture ne možemo da pustimo unutra. Na svu sreću, ovako je kako je. Trudili smo se, 70 pesama ima - kaže Zorica.

Foto: TV Pink Printscreen

Koliko je kolege vole, premijerna ekipa se uverila pred sam početak koncerta, a na bini su joj društvo pravili Mile Kitić, Nada Topčagić, Lepa Lukić, Stoja, Marija Šerifović, Milica Todorović, Šemsa Suljaković, Goca Tržan, Mira Škorić i drugi.

Ovo mi je najveća čast u životu, svi znamo ko je Zorica Brunclik, puno mi je srce - kaže Amar Gile.

Foto: TV Pink Printscreen

Potsetilo me na zadnji koncert Sinana Sakića. Nažalost tada nisam mogla pevati, emocije su me savladale jer sam znala u kakvom je on stanju i da je to zadnje - kaže Šemsa.

Foto: TV Pink Printscreen

Ja se radujem kao da je to moj koncert, ona je to zaslužila. Preko 35 godina jedna drugoj na senku nismo stale, a drugo, Miroljub je pisao moj najveći hit ''Lijte kiše'', Zorica je dosta učestvovala u tome, pisala tekst, pevala prateće vokale - kaže Zorica Marković.

Foto: TV Pink Printscreen

Trebala sam da idem za Kanadu, međutim karta nije stigla, onda sam se javila da dođem na koncert, Zorica je počela da plače i rekla ''Nećeš na koncert, nego ćeš da pevaš!'' - ispričala je Lepa Lukić.

Foto: TV Pink Printscreen

Čast mi je velika da sam gost kod Zorice, prvi put u životu gostujem na nekom koncertu od kolege. Do sada nisam jer mene to ne interesuje - priča Stoja.

Foto: TV Pink Printscreen

Pored brojnih legendi narodne muzike, Zorica je zapevala i sa Gocom Tržan koja je digla atmosferu.

Milica Todorović je od silnog uzbuđenja zaboravila da je Zorici rođendan, pa je zaboravila poklon.

Foto: TV Pink Printscreen

Ilda Šaulić zaplakala je na probi jer je izvođenje očeve pesme zajedno sa njegovom venčanom kumom za nju bilo vrlo emotivno.

Za mene je velika čast što me je pozvala. Posle mog oca ona je neko koga najviše volim sa muzičke scene. Bilo je jako emotivno, ponosna sam, ali pomalo tužna - kaže Ilda.

Foto: TV Pink Printscreen

S druge strane Goca Šaulić bila je podrška, ali iz publike, a u prvim redovima našla se i pevačica Katarina Grujić, koja se na nekoliko sati odvojila od svoje mezimice Katje.

Foto: TV Pink Printscreen

Foto: TV Pink Printscreen

I pobednica ''Zadruge 2'' i influenserka Luna Đogani odlučila je da se malo provede, dok je njena mezimica Mija bila kod bake Anabela.

Mia je kod bake, uživa, a danas je dan za roditelje, da se mi malo opustimo - priča Luna.

Foto: TV Pink Printscreen

Četrnaest hiljada ljudi zapevalo je uglas sa Zoricom pesmu ''Ne dam ovo malo duše'', a istoimeni koncert je mogao da počne, a kada je otkucala ponoć Kemiš je svojoj Zorici uz vatromet, poljubac i ruže prvi čestitao rođendan.

Foto: TV Pink Printscreen

Foto: TV Pink Printscreen

Pevačici su se nakon toga na bini pridružili i Marija Šerifović, Miroslav Ilić, Nada Topčagić, dok je Ana Đurić Konstrakta bila sprečena da gostuje zbog poslovnih obaveza, pa je poslala video-poruku.

Foto: TV Pink Printscreen

Nakon puna četiri sata Zorica se zahvalila svojoj publici, dok je žurka nastavljena u jednom prestoničkom restoranu, a među prvima stigli su Mile Kitić i Marta Savić koje retko viđamo zajedno u javnosti.

Mi smo uvek zajedno, ja sam njega večeras izvela, on je radio, a ja sam uživala. Bilo je prelepo, Zorica je jedna od mojih omiljenih pevačica, ja sam mnogo naučila od nje - kaže Marta.
Samo me kritikuje, dobre poteze moje uopšte ne hvali, samo kritike - dodaje Mile.

Foto: TV Pink Printscreen

Ja njega kritikujem zato što on stalno hoće da bude opušten i duhovit, me voli neka pitanja, pa često kaže nešto što ne treba ili što nije. I onda kaže meni ''Nemoj da gledaš šta sam pričao'' - ispričala je Marta kroz smeh.

Ono što je sigurno, jeste da će Zorica ovaj rođendan pamtiti doživotno.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: M.M.