AKTUELNO

Mediji su tada, 2012. godine preneli da je od povišenog krvnog pritiska preminula Božen Žumbor - kraljica kozmetike sa algama.

Živela je na relaciji Srbija – Holandija, te da je važila za jednu od najbogatijih žena u našoj zemlji, nije bilo poznato da li je bila udata, kao ni kome je kompanija ,,otišla u ruke”, zajedno sa nekretninama na Dedinju, pod Avalom… Nije imala dece i bila je jedinica, a bavila se i humanitarnim radom.

Foto: Printscreen YouTube/Dobrica Vulović

Nasmejana i uvek spremna za pomoć kada su zabavni programi u pitanju. Sponzorisala je čak i spotove, albume i koncerte mnogih estradnih pevača… Pojavila se na malim ekranima prvi put u okviru emisiji “Minimaksovizija” 1991.

Odazivala se i na Humanitarne akcije, a kada je početkom oktobra 2012. godine na VMA preminula, niko od poznatih nije otišao da joj upali sveću…

Božen Žumbor je rodom iz Koprivnice u Hrvatskoj i tamo je i sahranjena. Pevači su isticali tada da poštuju želju njene porodice i da, koji su želeli da se Božen sahranu u okviru najbližih ljudi, naglašavajući da će je pamtiti zauvek. Jedino se pojavila Neda Ukraden.

Foto: Printscreen YouTube/9 subscribers

Bilo kako bilo, ova žena treba ostati u sećanju – kao javna ličnost koja je preko Božen Kozmetiks firme za negu i lepotu, pomagala mnogim ugroženim ljudima.

Mediji i danas prenose i pitaju se “kome će i kome je pripalo njeno bogatstvo, koje se, procenjuje desetinama miliona.

U martu mesecu 2012. primljena je na VMA zbog visokog krvnog pritiska. Oporavljala se na odeljenju toksikologije i potom je puštena na kućno lečenje. Probala je da se izleči i u Holandiji, ali ju je bolest nažalost savladala, pa je ubrzo i preminula.

Foto: Printscreen YouTube/Dobrica Vulović

Kako nije poznato da li je bila udata, postavlja se pitanje ko će naslediti kompaniju, takođe decu nije imala. Vlasnica poznate linije za kozmetičke proizvode živela je na relaciji Srbija - Holandija, pa se u javnosti spekuliše da je pored velelepnih vila na Dedinju i pod Avalom, posedovala i nekretnine u Holandiji. Božen je važila za jednu od bogatijih žena u Srbiji, a kako nije imala dece, a i sama je bila jedinica, još nije poznato kome je ostavila imperiju građenu decenijama.

Firmu je osnovala u Beogradu 1991. i napravila bum na srpskom tržištu sa svojim poznatim proizvodom za mršavljenje. Upravo taj omiljeni proizvodi izazvao je kontroverzu kada se u javnosti pojavila informacija da je neispravan, zbog čega je i jedno vreme povučen iz prodaje. Božen je morala da dokazuje kvalitet proizvoda, a čak se jedno vreme povukla iz javnog života.

Foto: Printscreen YouTube/Dobrica Vulović

Autor: M.M.