AKTUELNO

Učmalu situaciju na estradnoj sceni dobro je prodrmao skandalozni rat pevačica Milice Pavlović i Ane Nikolić oko pesme "Provereno".

Estrada danima bruji o hitu "Provereno", koji je kupila, snimila i na svom novom albumu objavila pevačica Milica Pavlović, da bi potom u medije dospela demo, izmenjena verzija Ane Nikolić, koju ona predstavlja kao svoju pesmu i peva je na nastupima. Zbog toga je nastao pravi rat, kada je Pavlovićeva starijoj koleginici u emisiji "Amidži šou" poručila da treba da je bude sramota, da se stidi svog imena i karijere, a od njihovih kolega često se traži da zauzmu jednu od dve zaraćene strane.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Ovim povodom su se do sada oglasili brojni pevači, a sinoć je u emisiji Ognjena Amidžića zaseo "estradni krizni štab" - Zorica Brunclik, Miroljub Aranđelović Kemiš i Katarina Grujić upitani su za mišljenje o aferi "Provereno", te su bez dlake na jeziku priznali šta misle.

Na pitanje da li joj se više dopada MIličina ili Anina verzija, Zorica je priznala:

- Nisam čula nijednu verziju. To se sad nešto dešava u poslednje vreme, ali ne znam. Zbog čega čija je bolja verzija? Obe su postigle efekat i radiće punom parom i obe su dobre ribe - istakla je ona, dok je Kemiš izrazio čuđenje zbog pažnje koja se pridaje ovoj temi.

Foto: TV Pink Printscreen

- To se radilo i ranije, nekad su iste pesme snimali Marinko Rokvić i Kvaka... Uvek se to dešavalo, kako ne?! Haris Džinović, "I tebe sam sit kafano", sedmoro-osmoro je snimilo, a njegova je postala hit. 

Ja se tu iskreno ne bih mešala. To je među mlađim generacijama problem, kad neko prvi izbaci, to je njegovo, i sad taj drugi koji izbaci, ne bi trebalo to da radi. Prava se kupuju, a ja ne želim da se mešam jer ja ne znam šta je prava istina. Da li je Ana, kompozitor, Milica... Ja neću da ulazim u to. Neću da biram strane, mene to apsolutno ne zanima - istakla je Kaća Grujić, sa kojom je Kemiš ušao u polemiku i objasnio joj kako stoje stvari kada su autorska prava u pitanju.

Foto: TV Pink Printscreen

Kakve veze ima Milica, kakve veze ima Ana? Zna se autor pesme, zna se autor teksta. Autorska prava ili bilo koja prava - ne kupuju se, ni Milica Pavlović ni Ana Nikolić. Ne može da se kupi pesma, i dalje je autor - autor. U tom trenutku, to što nešto košta, to je jer ne postoji više CD, prodaja CD-a, mehanička prava od kojih autor može da ima neku korist. Postoji, kad pesma postane hit, neka mala prava. Pesma se ne prodaje, autor je uvek vlasnik. A to da li je neko pre ili kasnije snimio, nebitna je stvar. Zašto ne pitate Braju ko je izvođač te pesme? Njih dve se kolju, a kompozitor ćuti? - iščuđavao se Kemiš.

Foto: TV Pink Printscreen

Na kraju, Zorica je zaključila da će obe od ove priče profitirati.

- Za ovakav marketing kakav imaju njih dve u ovom trenutku, neko bi ubio, ruku na srce. To je dogovor!

Autor: D.T.

#Ana Nikolić

#Katarina Grujić

#Milica Pavlović

#Miroljub Aranđelović Kemiš

#Zorica Brunclik