AKTUELNO

Danas se obeležava četrdesetodnevni pomen Vidoju Ristoviću.

Srpski istoričar umetnosti, suprug voditeljke Nikoline Pišek, Vidoje Ristović preminuo je 8. maja u 44 godini, a njegovu iznenadnu smrt pratile su brojne kontroverze. Danas se na Novom groblju obeležava četrdesetodnevni pomen Ristoviću. Prvi je na groblje stigao ujak pokojnog Vidoja, a na porodičnoj grobnici postavljena je fotografija pokojnog Ristovića.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Foto: Pink.rs/M. Mijatović

U toku je opelo, a celokupna porodica je slomljena od bola, te se na Novom groblju ređaju potresni prizori. Ćerka jeca na sav glas, a udovica Nikolina i otac Miša Grof nemi su od tuge i bola.

Foto: Pink.rs/M. Mijatović

Video: Pink.rs/M. Mijatović

Podsetimo, komisijskim veštačenjem Instituta za sudsku medicinu, Medicinskog fakulteta u Beogradu, utvrđeno je da je smrt Ristovića nastupila 8. maja 2022. godine u 00:22 časa usled zapaljenja srčanog mišića, najverovatnije virusnog porekla. Hemijsko-toksikološkom analizom utvrđeno je da je Ristović u trenutku smrti bio u stanju teške alkoholisanosti, sa 2.83 promila alkohola u krvi. Takođe je utvrđeno da je konzumirao lekove iz grupe sedativa, a koji nisu bili u toksičnoj koncentraciji, odnosno nisu bili u koncentraciji koja bi mogla da izazove smrt. Takođe, analizama nije detektovano prisustvo opojnih droga i drugih nedozvoljenih psihoaktinih susptanci (kokaina, heroina, amfetamina, MDMA i drugih). Komisijsko veštačenje obavila su tri veštaka, lekara specijalista sudske medicine.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Foto: Pink.rs/M. Mijatović

Foto: Pink.rs

Autor: M.K. ; M. M.