AKTUELNO

Nepoznati napadač ispalio je kišu metaka na Kolašinca, koji se iz pekare vraćao u svoj stan.

Holandska policija uspela je da rekonstruiše kretanje pevača Envera Mikija Kolašinca neposredno pre zločina, ali su pokrenuli istragu kojom će utvrditi kako je pevač iz Srbije živeo luksuznim životom u ovoj evropskoj zemlji. Podsetimo, Kolašinac, pevač iz Novog Pazara koji je snimio jednu pesmu, ubijen je prošlog četvrtka u sačekuši u provinciji Linburg u Holandiji. Nepoznati napadač ispalio je kišu metaka na Kolašinca, koji se iz pekare vraćao u svoj stan.

- Policija je uspela da rekonstruiše događaje koji su prethodili zločinu. Naime, utvrđeno je da je Kolašinac u stan došao između 14 i 15 časova kobnog 9. juna, a da je potom u 15.54 otišao u pekaru da kupi hleb. Inspektori su došli u posed video-snimaka s nadzornih kamera, a na televiziji su čak i prikazali fotografije na kojima se vidi kako Kolašinac kupuje - priča izvor iz Holandije.

Foto: Printscreen YouTube

- Neposredno posle toga on je izrešetan. Policija je apelovala na građane koji žive u blizini da im ustupe snimke sa svojih nadzornih kamera i da se jave ako imaju neku informaciju o zločinu.

Kako izvor navodi, motiv ubistva za sada nije poznat.

- Istražiteljima je upalo u oči da je Kolašinac bio prilično bogat čovek, te da je živeo luksuznim načinom života. On je početkom minulog decembra kupio BMW, a početkom juna je sebe počastio "mercedesom", pa istražitelji pokušavaju da utvrde poreklo novca i kako je on zaradio toliko para - objašnjava izvor.

- Nakon zločina pojavila se informacija da je on dugovao pare radnicima firme koju je držao u Nemačkoj, ali za sada nema bukvalno nikakvih indicija o motivu.

Izvor Kurira dodaje i da je ceo gradić Buhten uznemiren posle ovog zločina.

- U ovoj oblasti generalno nema mafijaških ubistava, reč je o mirnom gradu - naveo je sagovornik.

Autor: M.K.