AKTUELNO

Nemanja Vujičić posetio je rodno selo političara Dragana Markovića Palme.

Reporter "Premijera - Vikend specijala" Nemanja Vujičić ove nedelje je za potrebe rubrike "Odakle se, sele" posetio rodno Dragana Markovića Palme.

Foto: TV Pink Printscreen

U pitanju je Končarevo nadomak Jagodine, gde je Palma proveo najlepši period svog života, a detinjstvo mu se u velikoj meri razlikovalo od drugog dece.

Foto: TV Pink Printscreen

- Proizvodili smo cigle, šećernu repu, čuvali bikove, krave... Dosta sam radio. Kažem ocu: "Hoću da idem na more, drugovi idu, a ja ne idem". Kaže mi on: "Mi moramo da radimo, ali... Kad ti budeš išao, oni neće moći da idu" - prisetio se Palma i dodao da su se očeve reči obistinile.

Detinjstvo ne pametim po igračkama, kada sam imao sedam godina znao sam da vozim traktor i orem. To sam jedva čekao da naučim.

Foto: TvPink Printscreen

I dok veliki broj ljudi jedva čeka da pobegne iz sela u grad, to nije slučaj sa Palmom, koji je za ostanak u Končarevu imao jake razloge.

Foto: TvPink Printscreen

- Ja sam sin jedinac, otac mi je umro kada sam imao 23 godine i nisam hteo majku da ostavim samu na selu. Selo Končarevo je najlepše selo u Srbiji - rekao je Palma, a onda otkrio kakav je bio đak, budući da je Nemanja Vujičić posetio i njegovu Osnovnu školu "Ljubiša Urošević".

Foto: TvPink Printscreen

- Bio sam vrlodobar, ali sam imao dobre ocene iz matematike, fizike. Voleo sam školu, posebno srednju. Najteže mi je padao Sveta, nastavnik fizike - ako ne napišete domaći, sredom nas otera ispred kapije da učimo, a tada je pijačni dan, pa svako ko nas vidi zna da smo nešto zabrljali. Nemam fakultet, žao mi je zbog toga, ali imam životni fakultet i sve sam u životu radio, retko kad sam napravio grešku - iskren je bio Palma.

Pink.rs

#Dragan Marković Palma

#Nemanja Vujičić

#Premijera

'