AKTUELNO

"Šifra Despot" je ambiciozna serija, čije će prikazivanje početi u februaru 2018. godine, premijerno u udarnom terminu na programima TV Pink i u celom regionu.

Nakon višegodišnjih nastojanja menadžmenta najgledanije komercijalne televizije na Balkanu, PINK INTERNATIONAL i njenog prvog čoveka, gospodina Željka Mitrovića, da započne produkciju i emitovanje najkvalitetnijeg domaćeg serijskog programa, posle dugih priprema, istraživanja i rada na scenariju, danas je u Beogradu počelo snimanje 60 epizoda igrane televizijske serije pod nazivom "Šifra Despot", scenarista i autora najgledanijeg igranog, televizijskog, serijskog programa na medijskom prostoru Srbije i bivše Jugoslavije - Radoša Bajića, tvorca kultne TV serije "Selo gori, a baba se češlja", kao i ništa manje uspešnih filmskih i TV ostvarenja: TV serija "Led", i "Ravna gora", kao i scenariste filmskih projekta: “Na putu za Katangu”, “Treća Sreća”, “Selo gori..i tako”, “Led”, “Braća po Babine linije” i mnogih drugih.

Foto: Promo

"Šifra Despot" je ambiciozna televizijska serija od 60 epizoda, u ukupnom trajanju od preko 2.400 minuta, čije će prikazivanje početi u februaru 2018. godine, premijerno u udarnom terminu na programima TV Pink i u celom regionu.

"Šifra Despot" je elegična socijalna komedija naravi i mentaliteta, smeštena u ambijent metropole, ali podjednako i u autentična srpska predgrađa, varošice, gradove, sela, zaseoke. Ne napuštajući ni jednog trenutka životne vratolomije glavnog junaka serije, pomalo nespretnog i taličnog, ali veoma talentovanog kompjuterskog programera Despota Despotovića (Đorđe Marković), od oca Živote (Radoslav Milenković), penizonisanog potpukovnika i majke Rumenke (Branka Šelić), kondukterke u invalidskoj penziji, serija će u tematskom, vizuelnom i socijalnom smislu odslikati vreme u kom živimo.

Nastojanje glavnog lika da preživi i da obezbedi sopstvenu egzistenciju kao jedini zaposleni u svojoj softverskoj kući "Despot & Co", u svakoj od 60 epizoda vodiće njega i gledaoce serije na najrazličitije lokacije i socijalne sredine - na farmu ćuraka, u fitnes centar, bolnice, fabrike, advokatske kancelarije, u nevladine organizacije, političke partije, staračke domove, sportske klubove, kladionice, banke, škole plesa, modne salone i mnoga druga mesta - što predstavlja izvanredan dramaturški i scenaristički okvir za razvoj komediografskih odnosa, kojim će pored društveno odgovorih tema, koje će serija tretirati, gledaoci biti u prilici da se zabave, relaksiraju uz zdrav i nepatvoreni humor na temljima srpskog mentaliteta - koji autor Radoš Bajić izvanredno dobro poznaje.

Foto: Promo

U TV seriji "Šifra Despot" igraće preko 150 značajnih i afirmisanih srpskih glumaca, ali i mladih talenata i debitanata: Đorđe Marković, Radoslav Milenković, Branka Šelić, Ljiljana Stjepanović, Tamara Krcunović, Olga Odanović, Radoš Bajić, Mihajlo Janketić, Lidija Vukićević, Branislav Lečić, Katarina Gojković, Dubravko Jovanović, Marijana Mićić, Sofija Rajović, Iva Štrljić, Ivan Bosiljčić, Nenad Heraković, Mikica Petronijević, Nedeljko Bajić, Nikola Džamić, Suzana Mančić, Miroljub Trošić Đoda, Dejan Tončić, Saša Pilipović, Aleksandar Filimonović, Marko Gvero, Vlada Aleksić, Radoje Čupić, Vladan Živković, Olja Lević, Danica Maksimović, Zinaida Dedakin, Nela Mihailović, Danica Todorović, Milija Vuković, Milan Kalinić, Anastasia Mandić, Isidora Minić, Mirko Babić, Helena Petrović, Nada Macanković i mnogi drugi.

Serija, čije je snimanje počelo danas, biće snimana najsavremenijom tehnikom ARI ALEXA tokom 165 snimajućih dana, na lokacijama u Beogradu, u Smederevskoj Planaci, Vrnjačkoj Banji, u Irigu, Šapcu i mnogim drugim gradovima i selima širom Srbije.

Foto: Promo

Premijerno emitovanje serije TV serije "Šifra Despot" je planirano je za februar 2018. godine na programima TV Pink.

Za potrebe realizacije TV serije "Šifra Depsot" angažovani su provereni autori, umetnički saradnici, filmski radnici i eksperti za proizvodnju, obradu i montažu serijskog TV programa.

Foto: Promo

Za sektor režije, po pozivu autora Radoša Bajića, pored njega biće zadužen i naš istaknuti filmski i TV stvaralac Dejan Zečević, reditelj mnogih uspešnih TV serija, filmskih i TV ostvarenja. Pomoćnik režije je Ivan Zacero. Saradnici na scenariju su dramaturg Maja Todorović i reditelj Milan Konjević.

Autorsku ekipu "Contrast Studios" čini proverni kreativni tim koji sačinjavaju: direktor fotografije Predrag Jočić, montažeri Stevan Marić i Aleksandar Popović, dizajner tona Igor Perović sa svojim timom. Scenograf je Dragana Mićanović, sa svojim pomoćnikom Dejanom Vidićem, kostimograf Ivana Nestorović, a masker Mirjana Stevović. PR izvršne produkcije serije je Ivona Alurac-Bajić. Izvršni producenti/Direktori projekta su: Jelena Bajić-Jočić i Nedeljko Bajić.

Autor: Pink.rs

#Radoš Bajić

#Televizija Pink

#glumac

#serija

#Šifra Despot

#Željko Mitrović

'