AKTUELNO

Konstrakta, predstavnica Srbije, plasirala se u finale, koje će biti održano u subotu, 14. maja, a prozvali su je - poslednju!

Večeras je Srbija, koju predstavlja Ana Đurić Konstrakta s pesmom "In corpore sano" nastupila pod rednim brojem tri, a osim nje, svoje numere je predstavilo još 17 zemalja: Finska, Izrael, Azerbejdžan, Gruzija, Malta, San Marino, Australoja, Kipar, Irska, Severna Makedonija, Estonija, Rumunija, Poljska, Crna Gora, Belgija, Švedska i Češka Republika.

Foto: Printscreen YouTube/Eurovision Song Contest

Nakon svih izvedenih numera glasanje je bilo omogućeno iz navedenih zemalja, koje se takmiče tokom druge polufinalne večeri. Iz Srbije ne možete glasati za našu predstavnicu, kao što nijedna zemlja koja učestvuje ne može glasati za svoje predstavnike. Držali su nas u neizvesnosti sve do samog kraja, s obzirom na to da se Srbija proglašena kao poslednja zemlja koja je prošla u finale.

Foto: Printscreen YouTube/Eurovision Song Contest

Zemlje koje su prošle u finale 66. po redu Evrovizije su: Belgija, Češka, Azerbejdžan, Poljska, Finska, Estonija, Australija, Švedska, Rumunija i Srbija.

Inače, ovo nije rangiranje po broju glasova.

Zahvaljujući pobedi italijanske grupe Maneskin prošle godine u Roterdamu, Evrovizija se ove godine održava u Torinu u dvorani Pala Olimpico. U ovoj dvorani su koncerte držale Madona, Lejdi Gaga, Bijonse i mnoge druge svetske zvezde.

Autor: M.K.