AKTUELNO

Lula se skroz promenila otkad nema Bate. Sve dok je on bio živ, držala se zbog njega, uvek je bila vedra i nasmejana, rekao je izvor blizak porodici.

Prošlo je pola godine od smrti legnede jugoslovenske kinematografije, Velimira Bate Živojinovića, a njegova supruga Lula Živojinović danas je dala šestomesečni pomen.

Porodica i prijatelji okupili su se u beogradskoj crkvi Pokrova Presvete Bogorodice, a Lula je rekla da joj je bez Bate veoma teško.

- Posle pomena mom dragom Bati, putujem kod ćerke Jelene na Kubu. I dalje je sve sveže i tužno, veoma mi je teško - rekla je Lula za "Informer".

Foto: E-stock

Nakon više od pola veka provedenog sa Batom, Lula se posle njegove smrti 22. maja ove godine, potpuno povukla.

- Lula se skroz promenila otkad nema Bate. Sve dok je on bio živ, držala se zbog njega, uvek je bila vedra i nasmejana. Nije dozvolila da je vidi kako plače. Navikla je da brine o njemu. Sad kad ga nema, oseća veliku prazninu. Drži se zbog Jelene i Mirka, kao i unučića, ali veoma retko izlazi, viđa se samo sa odabranim krugom ljudi - tvrdi izvor blizak porodici.

Foto: E-stock

Koliko joj je teško da boravi u Beogradu, pokazuje i to što jedva čeka da ode kod ćerke na Kubu.

- Nije joj lako da bude sama u njihovom stanu. Bila je kod Mirka u Parizu, sad ide kod Jelene. Mnogo joj nedostaju i lakše joj je kad je s njima - završava priču sagovornik koji je želeo da ostane anoniman.

Pored Žarka Obradovića i Branka Ružića, koji je došao sa suprugom, na šestomesečnom pomenu pojavio se i novinar i pisac Vanja Bulić, kao i mnogi Batini prijatelji.

Foto: E-stock

Autor: M. Đurović

#Lula Živojinović

#Smrt

#Velimir Bata Živojinović

#glumac

'