AKTUELNO

Poznati srpski kompozitor i tekstopisac oglasio se povodom javnih prozivki svoje doskorašnje saradnice, sa kojom će spor rešiti na sudu.

Pevačica Andreana Čekić već dugo ratuje sa hitmejkerom Sašom Lazićem, autorom čuvenih "Cipela", duetske pesme koju je 2018. godine snimila sa Emirom Đulovićem. Ovaj duet najveći je hit u pevačicinoj karijeri - spot za ovu pesmu na Jutjubu je pregledan sto miliona puta, a više ga nije ni moguće gledati, niti slušati pesmu, budući da je ista zbog spora između izvođača i autora pre mnogo vremena skinuta s ove platforme.

Foto: Instagram printscreen

Andreana se sinoć u emisiji Ognjena Amidžića na Pinku osvrnula na sukob sa Sašom Lazićem i tom prilikom otkrila da spor sa nekadašnjim saradnikom rešava sudskim putem.

Jako mi je žao što je Saša Lazić odlučio da postane takav čovek. Kada me je pozvao da me pita za neki novac, rekla sam mu:"Pozovi direktora produkcijske kuće, idi tamo, jer kanal nije moj, druže", što je on i uradio, pa je tamo dobio sličan odgovor. Pošto nije mogao da udari na njih, zato je sad tužio mene, a tužio me je inače za duševni bol. On navodno nije mogao da jede i da spava kada je ta pesma, sa skoro sto miliona pregleda, skinuta sa Jutjuba - ispričala je sinoć Andreana, a mi smo pozvali Lazića, koji je za Pink.rs ispričao svoju stranu priče.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Na početku razgovora za naš portal, poznati kompozitor i tekstopisac ističe da je on apsolutni vlasnik pesme koju je napisao, te da njemu pripada zarada na osnovu slušanja i gledanja na digitalnim platofmama, a ne Andreani.

Pevačica Andreana Čekić je bila samo gost na pesmi “Cipele” koju sam komponovao, te za istu organizovao i finansirao aranžman i spot. Kompletna vlasnička struktura tog projekta pripada meni što me čini stoprocentnim vlasnikom fonograma. Ta pesma je na svim digitalnim platformama ostvarila veliku zaradu koja je uzeta bez moje dozvole - objašnjava Saša.

Foto: Privatna arhiva

Na pitanje da li je ispratio Andreanino gostovanje kod Amidžića, kao i kako komentariše njenu izjavu da joj je "žao što je odlučio da postane takav čovek", Lazić kaže:

Emisiju nisam gledao, poslali su mi snimak, u toku sam. Nemam apsolutno nikakav komentar tim povodom. “Takav čovek”, kakav? Ne znam. Ja sam neko ko je u poslu ispravan i fer igrač. To dokazuju mnoge saradnje koje traju godinama - rekao je kompozitor, koji je prezadovoljan duetom "Cipele", koji je Emir Đulović sada snimio sa Andreaninom koleginicom Aleksandrom Bursać.

Foto: TV Pink Printscreen, Instagram Printscreen/bursacaleksandra_official

- Aleksandra je odlično odradila svoj deo posla i premijera pesme je bila fantastična - zaključio je Lazić za Pink.rs.

Podsetimo, Andreana je sinoć u emisiji na Pinku ispričala da je kompozitor navodno od nje potraživao novac od monetizacije, koji ni ona sama, kako navodi, nije dobila, te da je tu došlo do konflikta.

- Ta pesma je bila na kanalu moje produkcijske kuće, dok sam s njima bila pod ugovorom. Posle toga pesma je skinuta, taj kanal je ugašen, ja sad imam svoj novi kanal koji sam počela od nule. Ta pesma ne postoji na mom novom kanalu. Zašto? Zato što sam ja smatrala da će Saša Lazić, kompozitor i tekstopisac pesme, da je prebaci na svoj kanal. On je zahtevao od mene da mu dam novac od pregleda, što ja nisam mogla da ostvarim zato što ja nisam imala novac od pregleda, a ni uvid u zatvoru. Mi jesmo sad na sudu, na sudu će izaći sve na videlo - ispričala je sinoć pevačica.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: D. T.