AKTUELNO

I dok Konstraktu javne ličnostgi mahom podržavaju, Eva Ras ima potpuno drugačije mišljenje o njenoj pesmi za Evroviziju.

Glumica i spisateljica Eva Ras ogorčena je na Konstraktu, našu predstavnicu na ovogodišnjoj Evroviziji, zbog pesme "In Corpore Sano", kojom će nas predstavljati u Torinu. Eva kaže da je reč o fašističkoj pesmi, koja je uvreda za sve bolesne ljude, pa tako i za nju samu, zbog stiha "Umetnica mora biti zdrava".

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Ja ne znam šta je njih inspirisalo na to, ali mene je jeza podilazila kad sam to slušala, a kad sam te latinske rečenice na „Guglu" prevela, onda sam bila potpuno šokirana da je to jedna fašistička pesma koja govori protiv bolesnih ljudi, a na planeti Zemlji više je bolesnih nego zdravih. I da ona forsira da je upala jetre ružna, pa nije ružna - ogorčena je Eva, koja je dodala:
Vi morate živeti sa tim, a ta rečenica da umetnica mora biti zdrava je direktno bila uvreda protiv mene! Sad mi je nedavno izašao novi roman, znači ja po njoj nisam umetnica, zato što me 20 godina leče od raka. Ja imam 82 godine i ja se vrlo dobro sećam Drugog svetskog rata, to je Hitler radio, da sortira ljude na zdrave i bolesne - izjavila je ona u jednoj emisiji.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Autor: D.T.

#Eva Ras

#konstrakta