AKTUELNO

Nije mislila da je ova pesma adekvatna.

Pesma Ane Đurć Konstrakte "In Corpore Sano" preko noći je zaludela kako domaću, tako i evropsku javnost. U pesmi peva o zdravoj kosi Megan Markl, zdravlju, zdravstvenoj knjižici i sve to dok pere ruke u lavoru.

Sve ovo bilo je ključno da baš ova pesma pobedi i da Konstrakta predstavlja Srbiju na Evroviziji u Torinu u maju mesecu.

Foto: TV Pink Printscreen

Srećna sam što se ljudima dopao nastup, koji je bio veoma jeftin - lavor i nekoliko rekvizita sa sajta "kupujem-prodajem" - otkrila je Ana Đurić, poznatija kao Konstrakta u jednoj emisiji.

Ova umetnica je otkrila da je malo falilo da se uopšte i ne prijavi na ovo muzičko takmičenje.

Foto: TV Pink Printscreen

U pitanju je bio suptilni presing mojih prijatelja iz studija Gruvlend, gde je pesma i nastala. Ne krasi me takmičarski duh, i dosta mi je stresna ta vrsta izlaganja. Takođe, mislila sam i da pesmi kao što je „In corpore sano“ nije mesto na takmičenju. Moja procena se ispostavila kao pogrešna. Pesma je prošla u uži izbor od 36 pesama i naišla na odlično razumevanje i dobru slušanost. Takmičenje za Pesmu Evrovizije je jedan od bitnijih muzičkih događaja u Srbiji i poslednjih godina je odlično organizovano - rekla je ona za Nedeljnik.

Pesma "In Corpore Sano" je preko noću ušla u trending na Jutjubu. Prva je na listi najslušanjih pesama u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji i Hrvatskoj! Konstrakta je zauzela drugo mesto na Jutjubu na Malti, treće u Norveškoj i Sloveniji, peto u Austriji...

Autor: J.Đ.

#konstrakta