AKTUELNO

Ovakvom ishodu se nisu nadali!

Skoro tri godine nakon tragedije u kojoj su stradali Šaban Šaulić i Mirsad Kerić, a kum Slobodan Stojadinović teško povređen, danas je u nemačkom graduz Giterslou održano suđenje Alsinu Leventu. Nemac turskog porekla osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od tri godine i tri meseca.

Foto: E-Stock/Mirko Rodić, Facebook.com

Ni porodica Šaulić, kao ni porodica Kerić, nisu zadovoljni epilogom suđenja, a Mirsadov sin Denis Kerić je u jednom trenutku i pobesneo.

Foto: Instagram.com, Facebook.com/Printscreen

Naime, kako je najpre predložena kazna za Leventa bila godinu dana i osam meseci, mladić je ustao i usred suđenja napravio skandal! On je napao optuženog, kao i njegovog advokata, izgovarajući psovke i neprimerene reči.

Kada je, na kraju procesa, Alsinu izrečena kazna zatvora u trajanju od tri godine i tri meseca, Kerićev sin takođe nije bio zadovoljan. On je tada besno napustio sudnicu, nakon čega se poverio prijatelju i potvrdio da je napravio skandal u sudnici.

- Njega je najpre iziritiralo to što je tražena kazna od godinu dana i 8 meseci zatvora. Priznao je da je skočio i napao optuženog. Smatra da je kazna i dalje blaga i da je presuda skandalozna. Ponavljao je da je odluka suda bruka i sramota, da je suđenje katastrofalno! Da je ubio dva kučeta, veću bi kaznu dobio, nego što je dobio za smrt dva čoveka - kaže njegov prijatelj.

Foto: Facebook.com, E-Stock/Miloš Rafailović, E-Stock/Mirko Rodić

Podsetimo, pevač narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u februaru 2019. kod gradića Gitersloh, u blizini Bilefelda, kada je pijani vozač udario od pozadi auto u kome je bio Šaulić. Nakon završenog nastupa u Bilefeldu, gradu na severpoistoku Nemačke, Šaban je sa muzičarima otišao u hotel kako bi pokupio stvari, a nakon toga se zaputio u aerodrom u Diselodorf, gde je imao let za Beograd.

Nedaleko od grada gde je nastupao ispred njih se dogodio saobraćajni udes te je ta deonica puta bila zatvorena, a oni su bili prisiljeni da se zaustave ispred samog mesta nezgode. U tom trenutku vozač koji je bio u alkoholisanom stanju i bez vozačke dozvole je udario u vozilo u kojem se nalazio Šaban sa muzičarima Mirsadom Kerićem i Bobanom Stojadinovićem.

Od siline udarca, prema tada nezvaničnim informacijama, Šaban je doživeo teške telesne povrede, dok je Mirsad bio teško povređen, a lekari su se borili za njegov život. Nažalost, od zadobijenih povreda, Mirsad je preminuo u bolnici. Boban Stojadinović koji je sedeo na zadnjem sedištu tom prilikom je zadobio lakše telesne povrede.

Kako su pisali tamošnji mediji, vozač koji je upravljao putničkim vozilom koji je udario u auto u kojem se nalazio Šaban upravljao je automobilom brzinom većom od 180 kilometara na čas.

Foto: E-Stock/PRINTSCREEN/WWW.WESTFALEN-BLATT.DE

Autor: M.M.