AKTUELNO

Veselo!

Danas svi pravoslavni vernici proslavljaju Badnji dan, pa ni javne ličnosti nisu izuzetak. U domu našeg legendarnog folkera Ere Ojdanića prava je domaćinska atmosfera, a samo za čitaoce portala Pink.rs, pevač je otvorio vrata svog porodičnog doma i pokazao kako sa svojim najbližima slavi božićne praznike.

Ojdanić je, pre svega, kao pravi domaćin, jutro posvetio traženju dobrog badnjaka za svoju kuću, te je uz pomoć sekirice ranom zorom krenuo na zadatak.

Foto: Privatna arhiva

Kao i svake godine, Era najradosniji praznik kod pravoslavaca dočekuje u svom domu, okružen najmilijima, poštujući sve tradicije koje Badnji dan i Božić nalažu.

Kod nas se i ove godine poštuje tradicija! Večeramo na podu, tu je slama, tu je posna hrana, pijemo šumadijski čaj, odnosno kuvanu rakiju. Badnjak gori u Smederevcu, pucketa, a na šporetu se kuva rakija. Prava idila kod nas - otkriva Era za Pink.rs.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Trpeza se nalazi na podu, kako to nalažu najstariji običaji, a Era je svoj dom dodatno ukrasio slamom, kako bi sve izgledalo u duhu praznika.

Foto: Privatna arhiva

Pevačev unuk, Uroš, se ne odvaja od svog dede, a Era otkriva i ko je sve prisutan na večerašnjoj gozbi.

Unuk Uroš pazi na rakiju, a i na dedu, da ne popije previše. Tu mi je i ćerka, samo najmlađi unuk nije s nama, on je na Zlatiboru - kaže Odjanić.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Pevač je zajedno sa svojom porodicom bacao i kukuruz na položajnika, koji je u dom uneo badnjak, a u nastavku možete pogledati kako je to izgledalo.

Video: Privatna arhiva

Autor: P.R. / M.K.