AKTUELNO

Legendarna serija "Dinastija" osvojila je mnogo srca širom sveta, kada se prikazivala 80. godina prošlog veka, a sada je svoju ljubav ponovo zadobila kod srpskih gledaoca u domaćoj adaptaciji, koja svako veče iznova i iznova oduševljava javnost novim dešavanjima intrigantnih likova. Jedan od njih sigurno je Stefan Kadić, lik koji tumači mladi glumac, Andrej Jemcov.

Iako je još uvek student glume na Akademiji Umetnosti, Jemcov se našao u ulozi Brankovog sina i za vrlo kratko vreme uspeo da osvoji simpatije kod publike kraj malih ekrana, koja verno prati "Dinastiju" svakog radnog dana od 21 čas. On je za Pink.rs otkrio kako izgleda snimanje velikog projekta poput ovog, kao i da li mu je bilo teško da uđe u lik Stefana.

Foto: promo

Glumiš jednu od glavnih uloga u "Dinastiji". Kako je raditi na ovako velikom projektu?

- U jednu ruku je naporno, ali i uzbudljivo, iz razloga što ima veliki broj likova i događaja, tako da likovi stalno plivaju u različitim zapletima, što je zahvalno nama glumcima za igru, a verovatno je zbog toga zanimljivo i gledaocima.

Tumačiš lik Stivena, odnosno u našoj verziji Stefana. Kakav je on u srpskoj adaptaciji "Dinastije"?

- U našoj adaptaciji, Stefan je taj koji želi da ima dobar odnos sa svojom porodicom, ali ga sprečava njihov stav prema svetu i njegovim odlukama, a to je da se samostalno izbori za svoj život, ne koristeći olakšice i veze koje mu nudi reputacija njegove porodice. On je takođe iskren, vredan, ali zna da bude jako tvrdoglav.

Foto: RTV Pink

Da li i koliko ti je bilo teško da poptuno uđeš u svoj lik i prilagodiš se svim njegovim osobinama?

- Nije, on je verovatno najbliži po svojim osobinama prosečnom čoveku koji ne žudi za glamurom, samo je rođen u takvom okruženju.

Po čemu je Stefan sličan tebi, a šta je ono po čemu se razlikujete?

- Pa za likove treba naći nešto što nas povezuje sa njima, odnosno da ih razumemo da bismo mogli da ih autentično tumačimo, što naravno ne znači da smo mi takvi privatno. Svakako Stefan i ja imamo sličnosti, ali opet, odrasli smo u različitim okolnostima, tako da on ima veću potrebu za nekim dokazivanjem i kontriranjem u odnosima sa svojom porodicom, što je jedna od stvari koja nas, na primer, razlikuje.

Foto: TV Pink Printscreen

Ko ti je bio najveća podrška od glumačke ekipe tokom snimanja i sa kim se najviše družiš van seta?

- Na snimanju je takva atmosfera da se svi osećamo kao kod kuće, i s obzirom na to da snimamo već duži vremenski period, svi smo se već navikli jedni na druge, što opet nije bilo teško, jer su svi zaista divni ljudi. S tim u vezi, podrška je uzajamna sa svim članovima ekipe.

Za kraj, zašto bi gledaoci televizije Pink trebalo da gledaju "Dinastiju"?

- Ono što sam već napomenuo, a to je puno zapleta i preokreta, koji će oduševiti gledaoce.

Foto: RTV Pink /Jelena Simonović

Autor: P.Radosavljević

#Andrej Jemcov