AKTUELNO

Pevačica Ana Bekuta danas se na Novom groblju u Beogradu zauvek oprašta od svog dugogodišnjeg emotivnog partnera, političara Milutina Mrkonjića, koji je preminuo 27. novembra u 79. godini.

Bekuta je teško podnela njegovu smrt, te danima ne može da dođe sebi. Plače, reči utehe ne pomažu, a koliko joj je teško videlo se jutros u Domu Narodne skupštine, gde je održan komemorativni skup u Mrkinu čast.

Foto: Pink.rs, FONET/ALEKSANDAR LEVAJKOVIĆ

Iako je trudila da se koliko-toliko drži, na Novom groblju u Beogradu se potpuno slomila, kada je videla da iz kapele iznose Mrkin kovčeg prekriven crvenim ružama.

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Pevačica je nemo gledala u ovaj tužan prizor i jecala na sav glas, dok su je svre vreme držali unuci, kako joj ne bi pozlilo od velikog stresa kojem je danima unazad izložena.

Foto: TV Pink Printscreen

Foto: TV Pink Printscreen

Milutin Mrkonjić, nekadašnji ministar za infrastrukturu i saobraćaj, počasni predsednik SPS-a i poslanik te stranke u Skupštini Srbije, rođen je 23. maja 1942. godine u Beogradu. Diplomirao je na Građevinskom fakultetu u Beogradu na katedri za puteve, aerodrome i železnice. Poslednjih deset godina proveo je u skladnoj emotivnoj vezi s pevačicom Anom Bekutom, koja mu je bila najveći životni oslonac i podrška. I sam Milutin je više puta u javnosti priznao da su mu godine koje je proveo s Bekutom najlepše u životu. Preminuo je u 79. godini na Kardiovaskularnoj klinici Dedinje, u subotu 27. novembra, posle duge i teške bolesti.  Komemoracija u njegovu čast organizovana je danas u Skupštini Srbije, dok se sahrana održava na beogradskom Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana.

Autor: D.T.