AKTUELNO

Šokantno priznanje!

U novom izdanju čuvene emisije "Premijera - Vikend Specijal", reporter Nemanja Vujičić razgovarao je sa muzičkom zvezdom, Draganom Mirković, koja je u iskrenom intervju otkrila ko je bio njena najveća podršla u karijeri.

Foto: TV Pink Printscreen

Mirkovićeva je otkrila da je deda bio njena prva podrška, jer su se roditelji protivili "pevačkog hleba".

Deka je bio uz mene, svirao je harmoniku i kad sam imala pet godina, on je primetio da znam da pevam. Tata i mama nisu bili za to, pogotovu jer sam ja bila Vukovac u školi i planirali su za mene neke druge stvari. Ne kajem se što ih nisam poslušala, moj najveći san je bio da završim fakultet i naučim engeksi jezik, uvek sam volela da putujem, ali sam odustala od karijere turističkog vodiča, jer sam kao zvezda proputovala mnogo više - priča Dragana, pa nastavlja:
Tata je bio sa mnom sve vereme, gde god sam nastupala. Ja sam od početka imala velike koncerte, i uvek sam se osećala bolje i sigurnije kad je on bio pored mene. Prvih deset godina sam se plašila da izađem na scenu. Nije to bio strah od bine, već trema da ne zadovoljim ljude koji su došli da me slušaju i gledaju - prizanje ona.

Foto: TV Pink Printscreen

Folk zvezda se prisetila i prvog trenutka kada je čula svoju pesmu na radiju.

Sa 15 godina sam donela Vukovu diplomu, ali i svoju prvu ploču. Slušali smo radio u dvorištu, čujemo neki foršpil, meni sve poznato, kad ono - moja pesma! Kad prođeš na radio stanicama, prošao si. U to vreme mogao si da snimiš ploču samo ako te pozovu, a ne kao sad, uložiš pare i sam snimiš. Nije se tako radilo, ako si želeo da se pojaviš negde i sam dođeš, nemoguća varijnata! Samo je mogao neko da te čuje, zapazi i pozove da snimiš. Morao si da imaš veliku sreću, što je bilo preteško, ali je bilo lepše vreme. Više smo se družili, a sada sam često sama na koncertima. Ne dostaju mi turneje, ranije smo išli Šemsa, Kitić i ja, pa pevamo. Sada više toga nema - iskrena je Dragana.
U to vreme je bilo "12 veličanstvenih", koji su te godine išli na veliku turneji po Jugoslaviji, to nije zavisilo od mene, samo sam dobila poziv da spadam u tih 12. Pevala sam sa velikim zvezdama, koje su i dan-danas velika imena, poput Šabana Šaulića, Marinka Rokvića, Jašara Ahmedovskog, Zorice Brunclik, Snežane Đurišić, Ane Bekute, ma mnogo velikih zvezda, neki su nas, nažalost, napustili. To je bio veliki blagoslov za mene kao dete na samom početku - priznaje Mirkovićeva.

Foto: TV Pink Printscreen

Dragana se prisetila kako su izgledala njena gostovanja na turnejama širom zemlje, pa otkrila da je Šemsa Suljaković bila non-stop uz nju.

Gledali su me kao svoje dete, Šemsa me je šminkala, ja nisam znala da se šminkam, a ni tata mi to nije dozvoljavao, a vodila je računa i kad krenemo da nešto nisam zaboravila, ona je stvarno jedna duša. Vozila sam se sa Kemalom, sa Sinanom, zavisi gde smo išli, čuvali su me. U to vreme su Šemsa i Sinan Sakić bili ogromne veze. Ja sam uvek uživala, da sam mogla, i ja bih otišla u publiku da ih slušam, toliko su divno pevali, prosto je bila milina slušati ih - priseća se folk zvezda u emisiji "Premijera - Vikend Specijal".

Foto: Printscreen YouTube/Semsa Suljakovic

Autor: P.R.

#Dragana Mirković