AKTUELNO

Svi su je zaboravili!

Glumicu Živku Matić javnost pamti po brojnim televizijskim ostvarenjima, ali malo ko je znao da je ona svoju starost dočekala na ulici, kao beskućnica.

Foto: Printscreen YouTube/ Centar za kulturu Požarevac

Većina gledalaca Živku Matić pamti po vanserijskim ulogama u popularnim humorističkim televizijskim serijama “Ljubav na seoski način” i “Građani sela Luga”. Ona je ostavila trag, kako u filmskim, tako i u dramskim ulogama. Umrla je u 75. godini u svom rodnom Požarevcu, 1998. godine, zaboravljena od svih. Svi su nekada uživali u njenim ulogama, ali malo ko je znao da je umrla u najvećoj bedi, kao beskućnica.

Scena na Živkinom grobu cepa srce i dan – danas. Naime, na glumičinom grobu još nije podignut spomenik, a prošle su 23 godine od njene smrti, uskoro se očekuje i da će pored spomen ploče, ova glumačka legenda, dobiti i bistu.

Foto: Printscreen YouTube/ Centar za kulturu Požarevac

Živka Matić rođena je 1923. godine u vrlo imućnoj porodici čoveka koji je imao prvi automobil i koji je izvršio elektrifikaciju Požarevca, međutim ubrzo se našla kao siroče,a usvojio ju je bankrarski činovnik.

Podsetimo, Živku Matić gledaoci najviše pamte po ulozi u TV seriji „Građani sela Luga”, za koju je u paru sa čuvenim Batom Živojinovićem dobila nagradu, ali je i pored te uloge, imala brojna filmska ostvarenja.

Foto: Printscreen YouTube/ Centar za kulturu Požarevac

Autor: M.M.