AKTUELNO

Danas se opraštaju od voljene majke, prijateljice, koleginice...

Legendarnoj pevačici Merimi Njegomir, koja je preminula 20. novembra, održana je danas komemoracija u zgradi Radio Beograda u Kamenoj sali, dok će sahrana biti na Novom groblju u Beogradu u Aleji zaslužnih građana.

Foto: E-Stock, Pink.rs

Kovčeg je nešto posle podneva postavljen ispred crkve Svetog Nikole na Novom groblju gde će se održati opelo, a najbliži su se okupili kako bi je ispratili na većni počinak. Saučešća prisutnih zajedno primaju Merimina deca, ćerke Jelena, Ljubica, Milica i sin Marko.

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Pevačica Goca Lazarević uplakana je stigla na groblje. Sve vreme je suze brisala maramicama, a u jednom trenutku umalo se nije onesvestila od stresa kod sandruka u kom počiva Merima, njena višedecenijska prijateljica i koleginica.

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Plakala je i pevačica Milena Plavšić, kojoj je takođe teško pala vest o Meriminoj smrti.

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Na sahranu je s komemoracije došla i Snežana Đurišić, a pridružio joj se partner Vanja Milošević.

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Sahrani prisustvuju i Ivan Milinković, Vesna de Vinča, Ana Bekuta, Vesna Zmijanac, Stanojka Bodiroža Ćana...

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Saučešće neutešnoj deci Merime Njegomir izjavio je i Ivica Dačić, a na sahranu proslavljene pevačice došao je i Milan Laća Radulović, koji će sutra održati komemoraciju svojoj majci Marini Tucaković, koja je nedavno preminula.

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Podsetimo, interpretatorka narodne muzike Merima Njegomi preminula je pre tri dana, 20. novembra, u 69. godini od raka pankreasa. Dobitnica je velikog broja priznanja, među kojima su: Vukova nagrada za doprinos srpskoj kulturi (jedina od pevača narodne muzike), Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice i Zlatni mikrofon Radio Beograda, kao i preko dvadeset nagrada na brojnim muzičkim festivalima. Ona je prva od pevača narodne muzike održala koncert na Kolarcu, a dobitnica je i nacionalne penzije Republike Srbije. Snimila je više od 25 albuma, a iza sebe je ostavila mnoštvo antologijskih hitova, među kojima su "Ivanova korita", "Ruzmarin", "Zbog tebe"...

Autor: pink.rs