AKTUELNO

Danas svoju voljenu majku, kojoj su bili najveća podrška, ispraćaju na većni počinak.

Merima Njegomir premula je pre tri dana u 69. godini posle kraće i teške bolesti, zbog čega su njena deca, ćerke Milica, Ljubica i Jelena i sin Marko van sebe od tuge i bola. To su videli svi koji danas prisustvuju komemorativnom skupu u čast pokojne umetnice, koji se održava u Kamenoj sali Radio Beograda.

Video: Pink.rs/P. Radosavljević

Njih četvoro sedeli su u prvom redu i prisetili se samo nekih od majčinih profesionalnih uspeha i hitova za sva vremena, što im je probudilo lavinu najdubljih emocija, koje nisu uspeli da sakriju.

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Merimine ćerke sve vreme su plakale kao kiša, a Ljubici je u jednom trenutku ponestalo daha, te se uhvatila za grudi.

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Merima Njegomir, srpska pevačica narodne muzike i istaknuti estradni umetnik, dobitnica je velikog broja priznanja, među kojima su: Vukova nagrada za doprinos srpskoj kulturi (jedina od pevača narodne muzike), Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice i Zlatni mikrofon Radio Beograda, kao i preko dvadeset nagrada na brojnim muzičkim festivalima. Ona je prva od pevača narodne muzike održala koncert na Kolarcu, a dobitnica je i nacionalne penzije Republike Srbije. Snimila je više od 25 albuma, a iza sebe je ostavila mnoštvo antologijskih hitova, među kojima su "Ivanova korita", "Ruzmarin", "Zbog tebe"...

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Autor: D.T.