AKTUELNO

"Sreda", "Sledeća", "Ja ovde silazim", "Crno pa se ne vidi", "Kad prave ljubavi ginu", "Takve ne prave" su samo neki nazivi njenih hitova!

Svoju prvu pesmu je objavila 1986. godine, dok je još uvek bila u srednjoj školi, a svojevremeno je važila za jednu od najpopularnijih i najtalentovanijih pevačica na našim prostorima. Osim što se bavi pevanjem, prepoznata je i kao kompozitor i tekstopisac. Na televiziji se prvi put pojavila 1992. godine i odmah ukrala srca publike.

Foto: TV Pink Printscreen

Ako ste pomislili na Leonitnu Vukomanović - pogodili ste!

Atraktivna plavuša žarila je javnom scenom 90. i početkom 2000. godina, kada sa svojim hitovima nije silazila sa svih muzičkih top lista i radio stanica. Leontina je od samog početka svoje karijere poznata i po pojavljivanju na televziji Pink, te je bila čest gost emisije "City Club", kao i mnogih drugih.

Foto: TV Pink Printscreen

Ipak, nakon velikog uspeha, Leontina se povukla sa javne secne i muzički rad nastavila sa decom. Godine 2006. Vukomanovićeva je osnovala dečji hor "Čarolija" koji ima više od trista članova. Umetnički je direktor i autor dečjeg muzičkog festivala Čarolija. Od 2009. je član upravnog odbora Beogradskog džez festivala a od 2010. je član i Artimedia srednje umetničke škole.

Godine 2013. je izdala svoju prvu knjigu poezije "Nije tačno sve što lepo zvuči".

Od 2014. u emisiji muzičkog takmičenja za decu "Pinkove zvezdice" stalni je član žirija. Leontina ima kćerku Luciju, koja je njena najveća podrška.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Autor: P.R.

#Leontina Vukomanović