AKTUELNO

Ovo je jedna od najvećih jahti na svetu.

Ruski milijarder Andrej Meljničenko ima jednu od najvećih jahti na svetu. Andrej je svoje plovilo nazvao "A", kako bi se prvo pojavilo u mornaričkim ragistrima. Procenjuje se da vredi 470 miliona dolara a dugačka je 142,81 metara, što je, radi približnije procene, dužina jednog fudbalskog terena.

Ovog leta jahta je viđena u Španiji, gde su se Meljničenkovi odmarali. Ova "megajahta" zainteresovala je ljubitelje plovila širom sveta, ali i one koji o jahtama ne znaju ništa, koji joj se samo dive.

Impozantno plovilo ima mnogo "isturenih" delova na kojima mogu da se sunčaju i ispijaju pića, a tu su i simpatični crteži životinja koji su tu verovatno zbog njihove dece.

Meljničenkovi su definitivno vodili računa o svakom detalju i sve su uredili kako bi na njoj mogli u potpunosti da uživaju. Ova jahta dugo je smatrana najvećom na svetu, sve dok je u aprilu ove godine jahta pod nazivom "Dilbar" svrgnula sa trona. Ipak, to nije tačno - ova jahta jeste među najvećim na svetu, ali ni u jednom trenutku nij ebila najveća na svetu.

Pročitajte još: POKAZAO DRUGU STRANU: Maca romantičnom porukom iznenadio suprugu (FOTO)

"Sailing Yacht A", koju poseduju Meljničenkovi, ima više od 3.747 kvadrata, a stalna posada broji oko 54 ljudi.

Podsetimo, Sandra i Andrej su se nakon dvogodišnje veze venčali 2005. godine i imaju ćerku i sina.

Pink.rs

#Aleksandra Sandra Meljničenko

#Jahta

'