AKTUELNO

Pretužno na komemoraciji legende narodne muzike!

Legendarni pevač narodne muzike Marinko Rokvić preminuo je iznenada u 68. Godini života, u subotu, 6. novembra, nakon duge i teške bolesti. Komemoracija je održana danas u Kamenoj sali radio Beograda, a sahrana se održava danas sa početkom opela u 14:30 u crkvi Svetog Apostola Tome na Novom bežanijskom groblju.

Foto: Pink.rs

Na komemoraciju prvo je stigla njegova porodica. Supruga Slavica i sinovi Nikola i Marko Rokvić, a tu su bile i Marnkove kolege, koje nisu mogle da sakriju suze zbog gubitka voljenog Rokvića.

Među onima koji su držali govor bio je i kompozitor Miša Mijatović, harmonikaš Mića, pevačica Ana Bekuta, ali i bivši fudbaler Boško Đurovski i sadašnji trener Crvene Zvezde.

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Podsetimo, Marinko je bio veliki zvezdaš, a njegov prijatelj i takođe veliki zvezdaš, bivši fudbaler i jugoslovenski representativac, Boško Đurovski, na svojstven način oprostio se od pokojnog druga.

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

U jednom trenutku sinovi Marinka Rokvića, Nikola i Marko došli su do Đurovskog i svi zajedno su zapevali u glas pesmu Šabana Šaulića "Tamo kod najdaljih brda", a Nikoli je u jednom trenutku pukao glas zbog suza koje su išle niz njegovo lice.

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Detaljnije pogledajte u videu ispod:

Autor: M.M./P.R.