AKTUELNO

Bolne scene!

Legendarni pevač narodne muzike Marinko Rokvić preminuo je iznenada u 68. Godini života, u subotu, 6. novembra, nakon duge i teške bolesti. Sahrana se održava danas sa početkom opela u 14:30 u crkvi Svetog Apostola Tome na Novom bežanijskom groblju.

Video: Pink.rs

Komemoracija povodom smrti pevača Marinka Rokvića održava se danas, 11. novembra 2021. godine u 11 časova u Kamenoj sali radio Beograda.

Foto: Pink.rs

Pevačeva porodica svesna je koliko je Marinko bio voljen i poštovan u narodu, te su doneli odluku da se sahrana ne održi samo u krugu porodice, već će ga na večni počinak zajedno ispratiti svi koji žele, te je tako istog dana održana i komemoracija.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Marinkovi sinovi Nikola i Marko su stigli sa njihovom majkom Slavicom Rokvić. Zavijeni u crno, pojavili su se, a na licima im se urezala tuga. 

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Slavica je skrhana bolom sedela i nema od tuge gledala u jednu tačku.

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Podsetimo, supruga Slavica uz Rokvića je bila do samog kraja. Prema pisanju medija, ona je negovala Marinka u njihovom porodičnom domu na Košutnjaku, gde je on i umro u subotu. Nije hteo da ga vode u bolnicu. Svestan da je teško oboleo i da mu se bliži kraj, izrazio je želju da umre kod kuće, što su njegovi najbliži ispoštovali. Slavica je sa suprugom bila neprestano sve dok nije izdahnuo, a s obzirom da je ona po struci zdravstveni radnik, Marinko je imao najbolju negu u najtežim momentima.

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Sahrana Marinka Rokvića počinje opelom u 14.30 u crkvi Sv. Apostola Tome na Novom bežanijskom groblju.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Autor: M.M./P.R.